zaterdag 21 november 2020

Review: Vegan Soul Food – Jason Tjon Affo



'Met zijn sprankelende persoonlijkheid en kleurrijke recepten weet Jason als geen ander hoe je van elk diner een feestje maakt. Ik kan niet wachten om uit dit boek te koken!' - Lisa Stel, Lisa goes vegan

"Eat a rainbow is a piece of cake met dit werkelijk prachtige én originele kookboek van Jason. Vegan eten is voor mij genieten zonder consessies en het ís de toekomst. Vegan soul food overtuigt zelfs de rascarnivoor of kaasverslaafde vaker voor vegan eten te kiezen (en anders zijn ze gek!). De regenboogmaki, rijstnoedelsalade en gemarmerd bananenbrood zijn mijn favorieten. Een must have om op je keukenplank te hebben staan!' - Nina Pierson, influencer en eigenaar van saladadebarketen SLA

'De prachtige, wereldse gerechten van Jason zijn zo kleurrijk! Dit betekent dat je veel variatie in voedingsstoffen binnenkrijgt én het eten ervan een feestje is. Enjoy!' - Rens Kroes, kookboekenauteur en blogger

Vegan soul food, beter laat de kleurrijke keuken van Jason Tjon Affo zich niet omschrijven. In dit prachtige kookboek deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Door de natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten een feest voor het oog en dankzij Jasons multiculturele afkomst hebben ze ook een tropisch tintje. Denk aan traditionele pom, een kruidige cassavesoep of een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl. En wat dacht je van een broodje pikante sticky tempeh of een kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan? Allemaal vegan, gezond en superlekker!

Ik vind dit kookboek vegan ‘next level’ koken, dat wil zeggen: niet enkel meer gezond eten, maar dan ook nog eens ware kunstwerkjes op tafel toveren.

Alleen al voor de prachtige foto’s, de vrolijke gerechten, wil je dit kookboek in huis halen. Ik kan er in blijven bladeren. Maar zijn de gerechten net zo lekker als ze eruitzien? Volmondig: ja!



Affo haalt niet alleen schoonheid in voedsel naar boven, maar zorgt er dan ook nog eens voor dat de gerechten stuk voor stuk origineel, gezond en superlekker zijn.

Van ontbijt tot avondeten, voor feestjes en een simpele snack, soepen en bijgerechten, voor elk moment van de dag krijg je smaakvolle recepten die meestal relatief snel en eenvoudig te maken zijn en je humeur opkrikken.



Affo heeft in het begin van het kookboek een lijst van ingrediënten die de happy kleuren aan je gerecht geven, zodat je maaltijd altijd een magische ervaring is. Ook legt hij uit hoe je je bord moet stylen, zodat het kleurenpallet helemaal tot zijn recht komt (en het eigenlijk zonde is om op te eten, zo mooi!).

En ik zei het al eerder, maar de vormgeving in dit boek is gewoon prachtig. Dan bedoel ik niet alleen de foto’s van de gerechten, maar ook het kleurgebruik in de tussenbladen, het grafische en de typo’s.



Een kunstig kookboek met overheerlijk, vrolijk makende vegan gerechten. Gerechten die van iedere maaltijd een feest maken, dus ideaal voor dinerparty’s met vrienden. En cadeautip voor de feestdagen!

Vijf op vijf sterren!

 

ISBN: 9789023016519

 

Uitgeverij: Becht

 

Prijs: 22,99 €

Geen opmerkingen:

Een reactie posten