woensdag 18 november 2020

Review: De echtgenotes – Tarryn Fisher

 


Seth heeft drie vrouwen en Thursday weet dat, maar is zo gek op hem dat ze dat voor lief neemt. Tot het moment dat ze hem helemaal voor zichzelf wil en ze de concurrentie opspoort. Maar niet alles verloopt volgens plan, want welke geheimen heeft hij nog meer?

Welke vrouw zou Seth kiezen als hij gedwongen werd een keuze te maken? Zou het de slanke carrièrevrouw zijn of juist de zakenvrouw die ook nog eens heel sexy is? En hoe zit het met de prachtige jonge concurrente, die een ideale moeder zou zijn voor zijn kinderen?

In haar obsessieve zoektocht stuit Thursday op de ene leugen na de andere, tot de schokkende finale die je als lezer verbijsterd achterlaat.

 

Je leest het verhaal van Thursday in de ik-persoon, wat je heel dicht bij haar beleef- en denkwereld brengt. Persoonlijk houd ik daar wel van, zelfs al kan je daardoor op het verkeerde been gezet worden omtrent de acties van andere personages.

Maar dat is juist wat hier gebeurt. Je wordt als lezer zo vaak van het ene vermoeden naar het andere geslingerd dat je op den duur zelf begint te twijfelen aan alles. De auteur zet je heel vaak op het verkeerde been, en telkens wanneer ik dacht: zo zal het wel zitten, bleek het weer fout te zijn.

Het plot zit dan ook meer dan ingenieus in elkaar, gekmakend spannend, zodat je het boek echt niet kunt neerleggen. Nog één hoofdstukje en dan stop ik, right, dat lukte dus totaal niet.

Niet alleen het hoofdpersonage maar alle personages worden voldoende uitgediept, zodat je met hen allen kan meeleven.

En het einde is een onverwachte big bang.

Een knappe thriller, weergaloos spannend, intrigerend, met een originele invalshoek en vlot geschreven.

Sterke aanrader.

 

ISBN: 9789045219493

 

Uitgeverij: Xander

Pagina’s: 317

 

Prijs: 19,99 €

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten