zaterdag 28 november 2020

Dubbele review: Het sleutelkruid & Nachtverhaal – Paul Biegel
Het sleutelkruid

In een koperen burcht woont de oude koning Mansolein. Hij is zo oud, dat alleen een wondermiddel hem kan redden. Een dokter gaat op reis, op zoek naar het sleutelkruid, het wondermiddel. Onderweg stuurt hij de dieren, de inwoners van het koninkrijk, naar de koning. Zij moeten hem verhalen vertellen, om zijn hart te laten kloppen.

Nachtverhaal

Een kabouter woont in een poppenhuis op de zolder van een oude vrouw. Hij leidt daar een kalm, misschien wat saai leven. Tot hij ineens een beeldschone fee aantreft. Hij weet dat feeën niet te vertrouwen zijn, en hij wil haar wegsturen. Maar dan begint ze hem haar verhaal te vertellen, elke nacht een stukje. Het is zo spannend en prachtig, dat hij het niet over zijn hart kan verkrijgen haar de deur te wijzen…

Het sleutelkruid

Een heel leuke manier om meerdere verhalen te bundelen. Ieder verhaal is ook net lang of kort genoeg om voor te lezen. De verhalen zijn heel divers: grappig, spannend, leerrijk, ontroerend en vaak een combinatie. Je krijgt niet enkel de verhalen van de dieren die de koning bezoeken te lezen, maar ook het verhaal over koning Mansolein en de belevenissen, de zoektocht van de wonderdokter. Samen met de warme, zachte en sfeervolle illustraties van Linde Faas maken van dit kinderboek een toppertje.

 

Nachtverhaal

Een sprookjesachtig verhaal met een kabouter, een reus, een fee, een pratende rat en pad en zoveel meer. Zoals ook de op achterflap staat en ik ben het er mee eens: Biegels fantasie kent geen grenzen, zeker ook wat betreft originaliteit. Het verhaal is spannend, soms eng, vaak ontroerend, wonderbaarlijk en geregeld grappig (vooral de gesprekken tussen de kabouter, pad en rat). Het winnen van de Gouden Griffel was hier meer dan terecht! De magische illustraties van Charlotte Dematons zijn stuk voor stuk kunstwerkjes en brengen het verhaal nog meer tot leven.

 

Vijf op vijf sterren voor beide boeken!

 

ISBN: 9789025773717 & 9789025773755

Illustraties: Het sleutelkruid – Linde Faas, Nachtverhaal – Charlotte Dematons

 

Uitgeverij: Gottmer

Hardcover

 

Prijs: 16,99 €

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten