woensdag 13 maart 2019

Review: Verlichting – Stephen KingScott Carey blijft gewicht verliezen zonder dat zijn uiterlijk verandert, en zo gebeuren er wel meer vreemde dingen. In het plaatsje Castle Rock belandt hij midden in een escalerende ruzie met zijn lesbische buren. Een van hen is vriendelijk, de andere cold as ice. De vrouwen willen een restaurant openen maar de inwoners willen niets weten van een lesbisch koppel. Als Scott inziet met wat voor vooroordelen zij, en hijzelf, te maken hebben, besluit hij te helpen. Onverwachte verbonden, de jaarlijkse hardloopwedstrijd en Scotts mysterieuze aandoening brengen het beste in mensen naar boven.
Véééééél te kort was dit verhaal. Al was de hoeveelheid perfect in balans, was alles voldoende verteld en is het een novelle; van King’s verhalen krijg ik nooit genoeg.

Het lijkt wel alsof Stephen King een pact met de duivel heeft gesloten of aan tovenarij doet, want ieder verhaal, werkelijk alles wat hij schrijft, waarover het ook gaat of welke personages hij ook laat opdraven, het is altijd magisch.

Ik hoef het niet meer te zeggen, maar oké, toch maar: het verhaal is perfect geschreven. De personages springen van levendigheid uit het boekje en de dialogen lees je met het gevoel dat de personages naast je staan. En wederom weet King een volkomen geschift idee, een bizar gebeuren, tot iets compleet geloofwaardigs uitgroeien.

De laatste pagina’s las ik met tranen van ontroering; zo mooi, zo betoverend en lief.

Een hartverwarmend, mysterieus verhaal dat me nog lang zal bijblijven. En spannend tot het einde! 

King kan voor mij nooit genoeg of te snel schrijven; het zal weer tergend afwachten zijn tot zijn volgende geniale verhaal.


Stephen King


ISBN: 9789044354966

Uitgeverij: The House of Books

Hardcover

Pagina’s: 125

Prijs: 16,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten