vrijdag 1 maart 2019

Review: Het Rosie resultaat – Graeme Simsion



Voor alle Rosie-fans verschijnt eindelijk het derde deel over Don Tillman en Rosie! Het Rosie Resultaat van Graeme Simsion is weer even hilarisch en herkenbaar als Het Rosie Project en Het Rosie Effect.

Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hij was zelf toen een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje "anders'. Don besluit het Hudson Project te starten. Met hulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Sociale vaardigheden, sport, vrienden: alle kwesties pakt Don planmatig aan. Maar Hudson is niet alleen Dons zoon, maar ook die van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar in een project vangen.




Dit is weer zo’n boek waarvan ik het jammer vond dat het uit was. Ook heb ik spijt dat ik de voorgaande delen niet gelezen heb. Niet dat dit nodig was om dit verhaal te kunnen volgen, maar omdat ze waarschijnlijk net zo fantastisch waren als dit derde deel.

Don Tillman, zijn vrouw en zoon zijn karakters die ontzettend leuk zijn om te leren kennen en waar je alleen maar nog meer over zou willen lezen en weten. Je wilt gewoon een deel van hun leven uitmaken, dus hopelijk verschijnen er nog delen met hen in de hoofdrollen.

Hoe Tillman zijn beperkingen en gaven, als autist, gebruikt om problemen op te lossen zijn fascinerend, soms hilarisch, soms ontzettend snugger en altijd bijzonder.

Dit is echt zo’n boek dat je iedere lezer kan aanrader, van welk genre je ook houdt, en dat iedereen leuk en vermakelijk zal vinden. Vlot, origineel, spannend, onderhoudend, hartverwarmend en grappig. En het zet je ook vaak tot nadenken over menselijk gedrag en reacties.

Topboek!

Graeme Simsion


ISBN: 9789024583768

Uitgeverij: Luiting-Sijthoff

Pagina’s: 365

Prijs:  20,99




Geen opmerkingen:

Een reactie posten