woensdag 27 maart 2019

Review: Niet aan dit boek likken* - Idan Ben-Barak en Julian Frost



Niet aan dit boek likken is een interactief prentenboek voor kinderen van 4 tot 8 jaar over bacteriën.

Auteur Idan Ben-Barak en illustrator Julian Frost nemen de lezer mee op reis door de wereld van Min, een piepkleine bacterie. Zo weet je waar Min en haar vrienden wonen, hoe ze worden overgedragen en hoe ze eruitzien als je ze met het blote oog kunt waarnemen.

Vertaald door Jan Paul Schutten (o.a. Het wonder van jou en Het raadsel van alles wat leeft). Met achterop een plekje waar je wél mag likken. Full colour geïllustreerd en met echte microfotografie!




Review door Simon (6 jaar) en zijn mama

De titel ‘Niet aan dit boek likken’ alleen al doet je gieren van het lachen. Of je nu een kind of een volwassene bent, je krijgt de neiging om meteen aan het boek te likken.

De tekeningen kwamen bekend voor. Simon en zusje Heleen vonden dat de illustraties heel goed leken op het bekende spel ‘Dumb ways to die’ en het klopt, want de tekeningen zijn van deze bekende tekenaar. 


Het is grappig, vlot geschreven met duidelijke illustraties die zowel jong als oud aanspreken.

Simon was volledig te vinden voor het avontuur en deed gierend van het lachen mee. Zus Heleen (12 jaar) kwam er ook bij zitten en bleef tot het einde meeluisteren naar het verhaal en de doe-opdrachten. Simon stak er veel van op en heeft een nieuw lievelingsboek. 


Op het einde is er nog een verrassing voor het geval je het echt niet kunt laten.

Smaakt naar meer!!!

Kortom, een ideaal verhaal voor jong en oud, heel grappig én leerrijk!


Idan Ben-Barak en Julian Frost


ISBN: 9789024582396

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Hardcover

Prijs: 14,99




Geen opmerkingen:

Een reactie posten