woensdag 14 februari 2018

Review: Haar perfecte leven – Sam Hepburn


'Haar perfecte leven' van Sam Hepburn gaat over jaloezie en de excessen waartoe die kan leiden en heeft een ronduit verbluffende ontknoping. Sam Hepburn werd voor haar Young Adult-thrillers genomineerd voor diverse prijzen, waaronder de Cilip Carnegie Medal. 'Haar perfecte leven' liet lezers in Groot-Brittannië op het puntje van hun stoel zitten.
Grace Dwyer heeft het allemaal: een knappe echtgenoot, een leuke baan als tv-kok, een schattig dochtertje en een prachtig huis. Ze leidt een perfect leven.
Haar nieuwe vriendin Juliet past niet helemaal in dat plaatje: ze is een alleenstaande moeder die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Waarom zijn ze bevriend geraakt? Grace' leven blijkt dan ook minder perfect dan het op het eerste gezicht lijkt. En wanneer haar leven nog meer barsten gaat vertonen, is het de vraag of ze dat overleeft.


Dat is nou weer zo’n thriller die er uit springt.
Een thriller die je een slapeloze nacht bezorgt, dus goed plannen wanneer je er in begint!
De karakters, Grace en Juliet, zijn uitstekend en sterk neergezet. We lezen afwisselend uit het oogpunt van Grace en Juliet, en door middel van dagboekfragmenten, ook nog van een derde personage. Dat is echter niet verwarrend; je hebt altijd meteen door wie op dat moment vertelt.
De schrijfstijl, het kunnen meeleven met de karakters, het druppelsgewijs meer in meer in de duistere geesten van de personages kruipen, het draagt allemaal bij aan het bekomen van een ijzersterke thriller die meteen verslavend is.
Het plot zit meesterlijk in elkaar en pas op het einde, een echt verrassend einde trouwens, weet je hoe het allemaal zit. Hepburn weet de lezer op een intelligente en subtiele manier telkens op het verkeerde been te zetten.
Zalig was het om weer eens zo’n vernuftig in elkaar gezette razend spannende thriller te lezen!
Aanrader!
Sam Hepburn

ISBN: 9789026336959
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Pagina’s: 395
Prijs: 20 €

Geen opmerkingen:

Een reactie posten