zondag 29 oktober 2017

Review: SuriMAM Cooking - Op zoek naar de soul van de Surinaamse keuken - Moreen, Aretha & Martha Waal


SuriMAM Cooking is een uitnodigend kookboek van de drie zussen Waal met een selectie van de lekkerste recepten en belangrijkste culinaire gebruiken uit Suriname.
Met tongstrelende, authentieke Surinaamse gerechten van natuurlijke en gemakkelijk verkrijgbare ingrediƫnten: klassiekers zoals pom en roti, pindasoep met tom tom, gele pesiesoep en ook gemberbier. Allerlei recepten, van feestelijke maaltijden, lekkere hapjes, soepen en sauzen tot zoete nagerechten, zijn vertegenwoordigd in dit boek.


In dit kookboek word je verwend met maar liefst 80 authentieke Surinaamse recepten! 

Ik word niet alleen superblij van dit kookboek, maar als ik er doorheen blader, kiezend tussen zoveel lekkers, is het alsof ik me op Suriname bevind. Na de inleiding waarin je ondergedompeld wordt in de warme Surinaamse gastvrijheid en familiale banden, leer je in een kort stukje de mama van de schrijvers kennen, hoe ze de emigratie van haar geboorteland naar Nederland had ervaart.

Wat ik niet wist, en wat meteen in een introductiestuk over Suriname uitgelegd wordt, is dat het land een van de meest gevarieerde eetculturen bevat door de invloed van zoveel diverse bewoners: Indianen, Creolen, Hindoestanen, Javanen, Chinezen, Marrons, Joden, Libanezen en Boeroes. Dat moet wel fantastische recepten opleveren! En uiteraard is dat zo.

Dit is daardoor alleen al een uitzonderlijk kookboek: je wereld gaat open in smaakvariaties die je eerder niet kon fantaseren. Bovendien zijn de recepten makkelijk te bereiden.
Ook de afbeeldingen zijn enorm sfeervol, kleurrijk en vrolijk, zoals het bij Suriname past.
Handig is ook de lijst 'de Surinaamse voorraadkast', zodat je weet wat je zoal in huis moet hebben om meteen aan de slag te kunnen gaan.

Teveel lekkere gerechten om op te noemen, zoals de 'bruine cake met rum en sherry', erwtensoep met een verrassend lekker Surinaams tintje en zelfs een recept om je eigen gemberbier te maken.
Een musthave voor de lekkerbek!

ISBN: 9789024577675
Hardcover
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: 24,99 euroGeen opmerkingen:

Een reactie posten