dinsdag 28 juni 2016

Review: Wreker van Rome - Valerius Verrens III - Douglas Jackson


In het vervolg op Beschermer van Rome krijgt Valerius Verrens opdracht van de gestoorde keizer Nero zich tegen een man te keren voor wie hij slechts bewondering koestert.
De macht van Nero is tanende. Hij ziet in elke schaduw een vijand, en als een geketend dier haalt hij uit naar elke vermeende dreiging.
Zijn paranoia concentreert zich op Gnaeus Domitius Corbulo, die de legioenen in het Oosten aanvoert en als de beste generaal van het rijk geldt. Bereidt Corbulo zich voor op een mars naar Rome?
Gaius Valerius Verrens, Held van Rome, wordt naar Antiochië gestuurd met de bevoegdheid om te beslissen over leven en dood van Corbulo, een man die hij juist enorm bewondert. Maar aangekomen in Antiochië ontdekt hij dat zijn opdracht geen geheim meer is en dat iedereen zich tegen hem heeft gekeerd. Ook komt hij erachter dat de plannen van Corbulo niet tegen de keizer zijn gericht, maar tegen een nieuwe vijand van het rijk...


Het boek begint op een tamme manier waarbij je toch nieuwsgierig blijft naar wat er gaat gebeuren. Maar het rustige begin heeft een functie, de auteur gebruikt dat om de personages neer te zetten en om de omstandigheden en de situatie waarin het verhaal zich afspeelt uit te leggen aan de lezers. Daarvoor creëert Jackson een fictieve veldslag die heel goed echt gebeurd had kunnen zijn. Het was een erg leuk boek om te lezen omdat het niet alleen een historische roman is of niet zomaar een gewone avonturenserie. De auteur probeert de Romeinse manier van denken en redeneren te doorgronden. Hierbij pakt hij de onderwerpen aan die de Romeinen hun kracht gaven en groots maakten; de politiek en vooral de discipline. Er zijn al veel boeken in dit genre uitgegeven en daardoor heb je misschien minder snel de neiging of zin om er weer eentje te beginnen, maar in dit geval moet je dat er niet van laten weerhouden. Geef deze reeks een kans, je zult er geen spijt van hebben.
Sympathieke personages, krachtige verhaallijn, frisse invalshoeken en vlotte vertelstijl.
Douglas Jackson

ISBN: 9789045209555
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Pagina's: 344

Prijs: 14,95 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten