zondag 21 januari 2024

Review: De laatste die sterft - Helen Fields



De nieuwe stand-alone van bestsellerauteur Helen Fields, bekend van de DI Callanach serie. Privédetective Sadie moet de moord op Adriana oplossen. Maar wat als zij niet de laatste was die stierf?

Het gezin Clark is net verhuisd naar het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. Dan raakt de zeventienjarige Adriana vermist. Haar ouders zijn radeloos – de lokale bevolking, inclusief de politie, ziet hen als indringers en – en wenden zich tot privédetective Sadie Levesque om hun dochter te vinden.

Wanneer Sadie het lichaam van Adriana in een grot vindt, met een kroon van zeewier, beseft ze dat de zaak veel groter is dan ze in eerste instantie dacht. Want wat als Adriana niet het laatste slachtoffer is?
Fields slaagt er weer in een spannende thriller te schrijven.
Op zich vind ik het jammer dat het een stand-alone is, want ik had graag meer gelezen over de privédetective Sadie. Ze is een leuk personage; moedig, gevoelig, trouw en slim.

De auteur heeft het eilandje prachtig weergegeven, het is alsof je er zelf rondwandelt. Ook de folklore en mythen, zo typisch aan Schotland, passeren de revue.

Het blijft tot het einde boeiend en ik had echt geen idee hoe het zat, wie de moordenaar is die drie slachtoffers maakt. En het einde... jezusmina, die had ik zeker niet zien aankomen. 

Een originele thriller met meerdere invalshoeken, een boel verrassingen en een knaleinde. 
Aanrader!

Nederlands 
Paperback 
9789026362705 
10 januari 2024 
400 pagina's
Amno|Anthos
22,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten