donderdag 16 februari 2023

Review: Het perfecte zusje - Anna van den Breemer



Hoeveel heb je ervoor over om je geheimen verborgen te houden?

De jonge patissier Gaby uit Deventer leidt een droomleven: ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op televisie en heeft thuis een lieve man en twee kinderen. Opeens staat haar jeugdvriendin Anniek op de stoep. Er is een meisje vermist in hun geboortedorp en ze denkt dat Gaby’s broer weer de dader is. Gaby wordt noodgedwongen geconfronteerd met haar duistere verleden dat ze koste wat het kost voor de buitenwereld verborgen wil houden. Gaat ze op onderzoek uit zodat ze het meisje op tijd kan redden, met als risico dat ze daarmee haar zorgvuldig opgebouwde imago om zeep helpt? Het perfecte zusje kenmerkt zich door een dreigende sfeer en personages die boeien tot op de laatste bladzijde.

Een schitterend debuut voor van den Breemer. 

Gaby is haar verleden ontvlucht; haar vreemde ouders en haar broer die voor moord in de gevangenis zit. Ze is succesvol met haar bedrijf en gelukkig met haar gezin. Dan komt haar broer vrij en bijna op hetzelfde moment verdwijnt er weer een meisje, dat qua signalement sterk lijkt op het meisje dat haar broer vermoord zou hebben. Gaby begint toch twijfels te krijgen of haar broer wel de dader was, door meerdere aanwijzingen en omdat er herinneringen terugkomen.

De opzet van deze thriller is origineel, omdat Gaby en haar vroegere beste vriendin op zoek gaan naar het vermiste meisje. Uit schuldgevoel willen ze haar koste wat koste vinden voordat de ontvoerder het slachtoffer, net als voorheen, na zes dagen zou vermoorden.

Je zit continu op het puntje van je stoel en dan dacht ik weer: die heeft het gedaan en dan weer een ander. Maar pas bijna op het einde heb je door wie de daadwerkelijke dader is. Het plot zit dus heel goed en spannend in elkaar.

Een geslaagd debuut met een een vlotte pen geschreven! 

Nederlands 

Paperback 

9789044652215 

30 januari 2023 

224 pagina's

20,99 euro

Prometheus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten