maandag 3 oktober 2022

Review: Vega Arabisch - Chef Toub



Chef Toub: Lekker Arabisch van Mounir Toub: het kookboek vol moderne Arabische gerechten voor iedereen. Kook elke dag gezond!

De Arabische keuken is veelzijdig, verrukkelijk en verrassend! En wie kan al dit lekkers beter brengen dan Mounir Toub? In zijn nieuwe boek Chef Toub: Lekker Arabisch neemt Mounir je mee naar de rijke Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. Het boek bevat makkelijke gerechten voor doordeweeks, maar ook gerechten om in het weekend mee uit te pakken. Geniet op een dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of een Turkse linzensoep en trakteer de hele familie op zaterdag op een mezze-lunch.

Een heerlijke toevoeging aan mijn al uitgebreide vegetarische en veganistische kookboekencollectie. Ook een waardevolle toevoeging, want weer heel wat nieuwe ideeën opgedaan. Al koken mijn man en ik al iedere avond vegetarisch en zijn we al goed gekend met de Arabische, smaakvolle keuken, dan nog vonden we originele variaties. 


Van ontbijtjes tot volledige maaltijden, van feestelijke heerlijkheden tot drankjes en desserts, je vindt het allemaal in dit kookboek met bovendien, sfeervolle prachtige foto's die je doen watertanden.



Alleen al de exotische namen voor de gerechten doen je verlangen naar het maken en eten ervan. Neem nou 'Perziche pavlova', 'Libanese muhallebi met abrikozen' en 'cheesecake met tahinkaramel'. 

Bij ieder gerecht staat netjes de bereidingstijd, overtijd en wachttijd. Wel zo handig.

Aanraders en tot mijn favoriete horen de 'wortelpastinaakgalette', de frisse, smaakbommetjes 'slataco's met walnotenbloemkoolfalafel' en de zoethartige 'rodekoolsteaks'. 



Smullen maar!

Nederlands 

Hardcover 

14 april 2020 

176 pagina's

27,50 euro

Kosmos uitgevers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten