zaterdag 1 oktober 2022

Review: De storm van de echo's (De spiegelpassante deel 4) - Christelle Dabos



De storm van de echo’s is het vierde en laatste deel uit de betoverende Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Tot Ophelia’s grote schrik zijn de arken aan het instorten. Geen ark wordt gespaard. Babel, de Pool en zelfs Ophelia’s geliefde Anima zijn verwoest. Om een totale vernietiging te voorkomen, moeten Ophelia en Thorn – nu ze weer herenigd zijn – de dader vinden. Maar hoe doe je dat zonder te weten hoe hij of zij eruitziet? Ophelia en Thorn gaan op zoek naar de echo’s van het verleden en het heden, in de hoop het antwoord te vinden. Maar lukt dit ze voordat alle arken compleet weggevaagd zijn?

Wat was dat een heerlijke serie om bij weg te dromen, om de wereld om je heen volledig te vergeten!

Dit laatste deel is net zo magisch en spannend als de voorgaande, al vond ik het ook wel het ingewikkeldste deel, en nog filosofischer. Je moet er goed je aandacht bijhouden, maar dat deed ik met veel plezier. 

Ophelia is een heerlijk personage en ook haar echtgenoot Thorn. Samen vormen ze een vreemd, bijzonder koppel, absoluut niet vergelijkbaar met de meeste personages en koppels uit boeken, wat ik zalig vond. Hun uiterlijk, hun gedragingen en persoonlijkheden zijn verre van cliché te noemen. Hun  relatie is één van de mooiste, meest romantische, die ik ooit heb gelezen.

Waar de auteur al die fantastische elementen vandaan haalt! Ongelooflijk, dikke chapeau daarvoor. Dabos beschrijft de wereld zo levensecht dat je bijna gelooft dat het allemaal werkelijk heeft plaatsgevonden.

Ook schrijft ze grandioos en virtuoos; en eveneens op dit gebied kent Dabos weinig gelijken. 

Deze serie is een sterke aanrader voor wie houdt van wonderbaarlijke werelden met al even wonderbaarlijke personages en een meesterlijke schrijfstijl.

Nederlands 

Hardcover 

06 september 2022 

576 pagina's

24,99 euro

Luitingh-Sijthoff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten