maandag 2 mei 2022

Review: De yogaclub van Orange Blossom House - Sophie Green



Grace Maud, Patricia en Dorothy hebben alle drie het gevoel dat hun leven stil staat. Als ze elkaar treffen bij de yogalessen van Sandrine, ontdekken ze al snel dat er nog genoeg te beleven valt.

Queensland, Australië, 1993. Grace Maud is 74 en voelt elk jaar in haar botten. Patricia heeft haar dromen van reizen en avontuur achter zich gelaten om voor haar ouders te zorgen. Voor Dorothy is elke dag een gevecht: om haar café draaiende te houden, en om niet toe te geven aan de wanhoop dat zij en haar man misschien nooit een kind zullen krijgen.

Drie vrouwen die zoeken naar iets om hun leven meer inhoud te geven, vinden elkaar in het plaatselijke buurtcentrum, waar nieuwkomer Sandrine met yogalessen is gestart. Samen zullen deze vrouwen ontdekken dat het leven nog veel meer voor hen in petto heeft dan ze dachten… 

Als je op zoek bent naar een heerlijke feelgood waarin vriendschap centraal staat, dan zit je met dit boek honderd procent goed.

Om en om gaan de hoofdstukken over drie vrouwen die totaal verschillend zijn, niet alleen in leeftijd, maar ook in hoe ze leven. En toch worden ze beste vriendinnen tijdens de bijzondere yogalessen van Sandrine. 

Ze leren door de lessen, maar ook van elkaar, hoe ze hun leven zinvoller, bevredigender en aangenamer kunnen maken. Wat ik ook leuk vond, was dat het in de jaren negentig afspeelt over een langere periode en dat bij sommige hoofdstukken staat wat in die tijd gebeurde: succesnummers, populaire Tv-series en bioscoopfilms.

De schrijfstijl is vlot en je kunt je helemaal in de gebeurtenissen van de personages inleven. Echt zo'n verhaal om lekker buiten in de tuin te lezen of op vakantie. En je leert er Australië beter door kennen, dus nog een pluspuntje.

De personages zijn leuk om te volgen, de pittige Grace Maud, de verlegen Dorothy en de behulpzame Patricia, maar vooral Patricia genoot mijn voorkeur. 

Een diepgaande roman/feelgood over het overwinnen van je angsten, het durven veranderen van je leven en trouw blijven aan jezelf, en dat met behulp van een bijzondere en onverwachte vriendschap.

Aanrader!

Nederlands 

Paperback 

9789026159497 

Druk: 1 maart 2022 

384 pagina's

20 euro

De Fontein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten