dinsdag 19 april 2022

Review: Autopsie - Patricia Cornwell

Kay Scarpetta is terug! In Autopsie van bestsellerauteur Patricia Cornwell worden haar lezers na vijf jaar herenigd met haar meest geliefde personage!

De grootste thrillerschrijfster aller tijden en de meest legendarische patholoog-anatoom uit de literatuur zijn terug voor het nieuwe, vijfentwingste deel in de Kay Scarpetta-serie.

Forensisch patholoog-anatoom Kay Scarpetta is als hoofd medisch onderzoeker teruggekeerd naar Virginia, de staat waar ze haar gedenkwaardige carrière begon. Ze is nog maar enkele weken aan het werk als ze te maken krijgt met twee ernstige misdrijven: het lichaam van een vrouw is op een gruwelijke wijze tentoongesteld vlak bij een spoorlijn, en in een uiterst geheim laboratorium in de ruimte vindt een catastrofe plaats.

Wanneer Scarpetta de sporen begint te volgen, lijkt het erop dat een seriemoordenaar dicht bij huis toeslaat. Maar hoe hebben deze zaken met elkaar te maken?

Tja, wat kan ik erover zeggen. Ik vond de thrillers van Cornwell, en met name deze met Scarpetta in de hoofdrol tot, nu toe heel goed.

Echter, dit verhaal wist me nergens te pakken. Het is alsof de auteur dit boek met tegenzin heeft geschreven. Er zit geen ziel in.

Het verhaal, het plot, had bijzonder boeiend kunnen zijn, maar het hangt met ogen en haken aan elkaar vast en het slaat nergens op. Heel jammer.

Alles komt oppervlakkig over; de karakters, de dialogen, het plot. Ik vind het jammer, want het had heel goed kunnen zijn. Ik bedoel, dat gebeuren in de ruimte...

En bovendien haalt Cornwell belangrijke nieuwe technologieën aan: zoals 3D printing en AI. Fascinerend, zeker, maar nogmaals: het verhaal wist niet genoeg te boeien om deze pareltjes te laten uitblinken.

Nederlands 

Paperback 

9789024577248 

Druk: 1 maart 2022 

304 pagina's

21,99 euro

Luitingh-Sijthoff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten