maandag 18 april 2022

Review: Geen weg terug - Elvin Post



Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? Voor dit dilemma komen vier vriendinnen te staan als ze middenin de nacht een tas met geld aantreffen.

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? In Geen weg terug komen vier vriendinnen voor dit dilemma te staan. Een spannende jeugdthriller van bekroond auteur Elvin Post.

Wanneer Eva en haar vriendinnen Anna, Fleur en Kim middenin de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met geopende portieren op de weg staat. Ernaast liggen twee mannen in een grote plas bloed. Als Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva en Anna er geen goed gevoel bij hebben, neemt Fleur de tas mee. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft. Hij hoort bij een groep zware criminelen…

Ik ben al groot fan van Post zijn volwassen thrillers en was dan ook heel benieuwd naar zijn eerste jeugdthriller. De auteur heeft bewezen dat hij ook voor jongere lezers een sterk verhaal kan neerzetten.

Het verhaal begint al meteen spannend met de proloog. Hoewel er vier vriendinnen de rol spelen, zijn het vooral Eva en Anna die we volgen. De tieners worden heel geloofwaardig neergezet, met typische jongerenproblemen en gedachten. Allemaal hebben ze mooi uitgewerkte karakters.

Je vraagt je inderdaad continu af: wat zou ik doen? Wanneer ze het geld houden, begrijp je dat ergens ook wel. Hoe de vriendinnen er samen en ook alleen mee omgaan, zal voor veel lezers herkenbaar zijn.

Korte, vlot geschreven, boeiende hoofdstukken zorgen er voor dat je het verhaal in één keer wilt uitlezen.

Post combineert, zoals steeds, een spannend, nagelbijtend verhaal met goed neergezette personages. 

Nederlands 

Hardcover 

9789026160141 

Druk: 1 februari 2022 

256 pagina's

15,99 euro

De Fontein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten