zaterdag 17 april 2021

Review: Luchtschepen – Amélie Nothomb

 


De negentienjarige studente Ange geeft bijles aan Pie, een zestienjarige scholier met een afkeer van boeken, maar een passie voor wapens en zeppelins. Ange wordt geacht deze boekenhater de liefde voor lezen bij te brengen. Dankzij haar verfrissende aanpak draait de jongen snel bij en samen struinen ze niet alleen heel Brussel af, maar voeren ze prachtige gesprekken over literatuur en het leven. Pie valt onvermijdelijk als een blok voor Ange, maar dat heeft onverwachte gevolgen… In lichte, sprankelende zinnen vertelt Nothomb een prachtig liefdesverhaal, waarin levendige dialogen worden afgewisseld met absurdistische humor en verrassende oneliners.

Weer een fijne novelle van Nothomb, van wie ik al zo goed als al haar boeken heb gelezen.

Het zijn niet zozeer spannende verhalen of verregaande profielschetsen, maar toch zijn ze pakkend genoeg om het in één ruk te willen uitlezen.

Nothomb is vooral goed in flitsende dialogen die zowel veelzeggend zijn als diepgaand. Alleen door de gesprekken tussen de personages leer je ze goed kennen. In dit boekje kom je ook heel wat te weten over enkele klassieke literaire werken.

Het einde verraste me dan wel weer en ik had echt zoiets van: Wat?!

Vier op vijf sterren.

 

ISBN: 97890401613910

 

Uitgeverij: Xander

Hardcover

Pagina’s: 176

 

Prijs: 20,99€

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten