zaterdag 10 april 2021

Review: Hof van ijs en sterren – Sarah J. MaasHof van doorns en rozen novelle van Sarah J. Maas Duik opnieuw in de meeslepende wereld van Hof van doorns en rozen. Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Wat was ik blij met dit extra boekje nadat ik de trilogie uithad. En nu hoop ik natuurlijk dat er nog zullen volgen.

Toch nog even kunnen duiken in die heerlijk gecreëerde wereld van Maas, nog even met Feyre en Rhysand mee genieten van alles.

Maar dit boekje had nog een leuke verrassing in petto, want we krijgen ook een kijkje in het leven van de andere personages. Boven aan het hoofdstuk staat telkens van wie: Cassian, Rhysand, Feyre, Morrigan en Nesta. De een komt wel vaker in beeld dan de ander, maar het is telkens duidelijk te volgen over wie we lezen.

Ook nu zitten weer alle ingrediënten die een boek goed maken in het verhaal verweven: vriendschap, familie, volharding, overleven, passie, conflicten, vreugde en leed. Het is niet zozeer een spannend verhaal, maar meer een relaas van een periode uit het leven van de personages, in de nasleep van de oorlog en hoe iedereen ermee omgaat.

Zeker een waardevolle aanvulling op de trilogie en dus niet te missen.

Vier op vijf sterren.

 

ISBN: 9789000360475

 

Uitgeverij: Van Goor

Pagina’s: 220

 

Prijs: 17,99€

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten