woensdag 6 januari 2021

Review: Een voor een – Ruth Ware

 


In het exclusieve alpineskigebied Saint-Antoine komen aandeelhouders en directeuren van Snoop, een ultra-populaire app voor muziek, samen om de deal van hun leven te sluiten. Zal de samenhorigheid overeind kunnen blijven als er zoveel geld op tafel ligt? Zullen ze allemaal miljonair worden of zullen sommigen in de kou blijven staan? De deadline nadert en de spanningen lopen hoog op…

Maar dan snijdt een lawine het chalet af van alle hulp en verdwijnt een bestuurslid in de sneeuw. Alles lijkt erop dat ze gevangen zitten met een moordenaar, die het uiterste doet om zo te krijgen wat hij wil. Wie is tot deze moord overgegaan en hoelang duurt het voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

Dit nieuwe boek van Ruth Ware is heel goed opgezet, want je volgt de gebeurtenissen door de ogen van twee vertellers. De eerste is Erin. Zij werkt als huishoudster en bediende in een exclusief vakantie-chalet, samen met een goede vriend die de kok is. Erin heeft een problematisch verleden en ze werkt daar om dat te vergeten en te verwerken.

Het tweede personage dat we volgen is Liz. Zij hoort eigenlijk niet bij het bedrijf Snoop, maar omdat ze er een tijd terug werkte en ook een minderheidsaandeelhouder is, is ze ook uitgenodigd op deze werkvakantie. Dat is uiteraard niet de enige reden dat ze erbij is.

De eerste dode valt al gauw, en wanneer ze afgesloten raken door een lawine, volgen een tweede en een derde dode. Erin probeert uit te zoeken wie de dader is, maar zal ze dat op tijd ontdekken? Voor haar eigen leven in gevaar komt?

Een boeiende thriller, echt een heerlijke whodunnit, waarbij je de kou van de sneeuw en de benauwdheid van het isolement goed voelt.

De karakteropbouw zit uitstekend in elkaar, niet alleen van de twee hoofdpersonages, maar van iedereen, en je blijft raden tot het eind wie de moordenaar is.

Vier op vijf sterren.

 

ISBN: 9789024592487

 

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Pagina’s: 364

 

Prijs: 22,99 €

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten