zaterdag 29 augustus 2020

Review: Kwaad bloed – Henk van Straten



De welgestelde Leo en Thea zijn toegekomen aan hun rustige oude dag. In hun villa in Nuenen, een voormalige textielfabriek verbouwd tot stijlvolle designwoning, verzamelen ze kunst en entertainen ze gasten. Babyboomers zijn ze. Liberalen met een links hart en een afkeer voor populisme en gele hesjes. Hun schaapjes op het droge, de kinderen het huis uit. Leo drinkt sinds zijn pensioen graag om vier uur 's middags een bescheiden bodempje single malt. Thea, die nooit echt heeft hoeven werken, is actief in verschillende culturele besturen. Er is orde, er is regelmaat. Ze leven in de onbewuste overtuiging dat de dingen zijn zoals ze zouden moeten zijn. Dat hun iets ernstig kwalijk te nemen valt, nee, dat zou niet in hen opkomen. Maar dan is er de indringer, een man die een rekening te vereffenen heeft.
Met Kwaad bloed schreef Henk van Straten een maatschappelijk beladen maar vooral een huiveringwekkend gijzelingsdrama dat zich met gemak kan meten aan de beste titels in het thrillergenre.


Een dun boekje, een novelle, maar met een groots kwaliteitsgehalte. Ik ben serieus onder de indruk, zowel over de schrijfstijl als het plot.
Het is sterk hoe de auteur in zo’n dun boekje zoveel diepgang kan steken; goed uitgewerkte personages, maatschappelijke kwesties en een volwaardig spannend plot.
Hoe verder het verhaal verloopt hoe huiveringwekkender en op het einde krijg je een verrassing voor je kiezen waarbij je even naar adem moet happen.
Bereid je voor op een eng, intens verhaal met een fantastische plotwending.
5 op 5 sterren

ISBN: 9789038809205

Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Pagina’s: 110

Prijs: 11,50



Geen opmerkingen:

Een reactie posten