zaterdag 1 augustus 2020

Review: Julius Zebra – Gigagrappig moppenboek – Gary NorthfieldGary Northfield breidt zijn succesvolle Julius Zebra-serie uit met het Gigagrappig moppenboek. Eerder verschenen vier leesboeken over de avonturen van de zebragladiator: Rollebollen met de Romeinen, Bonje met de Britten, Ellende met de Egyptenaren en Gedonder met de Grieken. Julius en zijn vrienden gaan op zoek naar de leukste grappen in elke hoek van het Rijk. Kunnen de Britten je laten brullen van het lachen? Laten de Egyptenaren je grinniken? Zijn de Grieken het grappigst? Of winnen de Romeinen het moppentoernooi? Ontdek het in dit boek vol dwaze, grappige en slimme moppen over alle avonturen van Julius Zebra in het Oude Rome, Egypte, Brittannia en Griekenland.
Review door Simon (8 jaar), Heleen (13 jaar) en mama Sofie

De reeks met Julius Zebra is fantastisch. Ieder boek was een toppertje. Echter, dit moppenboek viel niet zo in de smaak.

Voor kinderen onder de tien jaar is het moeilijk leesbaar. De moppen kunnen niet echt voorgelezen worden, want dan mist het kind de grap.

In dit boek stoort het een beetje dat de illustraties zwartwit zijn, dat was niet zo in de vorige delen, omdat het verhaal dan spannend was.

In het begin zijn de grappen nog komisch, maar gaandeweg lijken ze flauwer te worden.

Dit moppenboek is meer geschikt voor het iets oudere kind, en het is wel aan te raden om de vorige boeken gelezen te hebben om sommige grappen te begrijpen.

Het boek steunt te veel op zijn succesvolle voorgangers.

Wel wat teleurstellend. Twee op vijf sterren.ISBN: 9789024588749Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Vanaf 7 jaar

Met illustraties

Hardcover

Pagina’s: 112Prijs:  8,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten