vrijdag 10 mei 2019

Review: Vinnie & Flos - Nieuwe vrienden - Marte Jongbloed & Natascha StenvertDit eerste voorleesboek over Vinnie & Flos van Pluim-winnares Marte Jongbloed en Natascha Stenvert bevat herkenbare verhalen voor kleuters. Onder het motto "Ik durf alles, ook al ben ik bang!' geven Vinnie en zijn ondeugende vriendje Flos jonge kinderen net dat beetje zelfvertrouwen om nieuwe dingen uit te proberen.

Vinnie verhuist met zijn ouders naar een nieuw huis. Alles is een beetje eng in het begin, ook de nieuwe slaapkamer. Maar dan ontmoet hij Flos die in een boek in zijn kamer woont. Vinnie en Flos worden dikke vrienden en beleven samen veel avonturen waarbij de één de ander en dan weer de ander de één uit de brand helpt.

Vinnie & Flos bevat 12 korte afgeronde kleuterverhalen. De vlotte en toegankelijke tekst is geschreven door Marte Jongbloed, auteur van o.a. De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre (bekroond met een Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury). De vrolijke full colour illustraties van Natascha Stenvert (bekend van o.a. Kolletje) brengen Vinnie en Flos tot leven.

Ook leverbaar: Vinnie & Flos – Het huis en Vinnie & Flos – Familie, twee stevige kartonboeken voor peuters.

De boeken over Vinnie & Flos gaan over alle eerste keren in het leven van peuters en kleuters geeft ze net dat beetje zelfvertrouwen.
Recensie door Simon (7 jaar) en zijn mama

Ieder hoofdstuk bevat een ander avontuur met Vinnie en Flos in  de hoofdrollen. Ze gaan vooral over geloven in jezelf, in assertief zijn en opkomen voor jezelf.


Het is inderdaad een voorleesboek, want voor de kleintjes te moeilijk om zelf te lezen. Als voorleesboek hadden de hoofdstukken wel iets korter mogen zijn en het boek minder dik, want Simon had na enkele dagen en hoofdstukken genoeg van de verhalen, wilde wel eens iets anders. Maar na een poosje wilde hij het boek toch weer oppikken en meer avonturen over Vinnie en Flos horen. Dat zegt wel dat de personages, verhalen en illustraties in de smaak vielen.


De tekeningen zijn erg mooi, kleurrijk en met oog voor detail.

Vinnie en Flos zijn absoluut toffe figuurtjes waar Simon gek op was.

Besluit: we vonden het beiden een heel leuk en grappig boek met prachtige illustraties die de verhalen intenser en levendiger maakten.ISBN: 9789024583140

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 112

Hardcover

Prijs: 15,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten