dinsdag 14 mei 2019

Review: Oma bouwt een motorboot – Steve Goetz & Eda KabanLees en zing mee op de melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm’ met het vrolijke prentenboek Oma bouwt een motorboot van Steve Goetz en Eda Kaban.

Oma heeft een boerderij, maar naast kippen, varkens en een enkele koe heeft oma vooral veel gereedschap. Samen met opa bouwt ze een motorboot waarmee ze aan het eind van de dag heerlijk het water op gaan!
Wat een leuk idee, een verhaal vertellen op de melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm’!

Kinderboeken zijn sowieso blije verhaaltjes, maar door het op die manier te doen, komt het allemaal nog zonniger over. Je merkt, zelfs als je het verhaal niet luidop leest, dat je automatisch de woorden zingt, ze op de melodie van het liedje leest. 


Oma en opa zijn stoere, leuke grootouders die een vrolijke boerderij runnen. Alle dieren helpen hen wanneer ze de motorboot bouwen en dat maakt het een blijgeestige beestenbende met grappige avonturen. 


De tekeningen zijn prachtig! Je blijft staren naar de warme illustraties waar veel actie en gevoel uit spreken. Komische en schattige diertjes passeren de revue. Een boerderij waar ieder kind meteen naartoe wil.

Dit is echt een vrolijk kinderboekje, in beeld en (melodieuze) tekst.ISBN: 9789026148941

Uitgeverij: De Fontein

Hardcover

Tekst: Steve Goetz

Illustraties: Eda Kaban

Prijs: 14,50
Geen opmerkingen:

Een reactie posten