dinsdag 7 mei 2019

Review: Een hoogst verleidelijk man – Paul JacobsOp de avond dat Thomas Breens in een café zijn drieënvijftigste verjaardag viert, hoort hij hoe de bekende radiopresentatrice Kathy Ongena tijdens een live-uitzending onverwacht in tranen uitbarst. Kathy is de geheime minnares van een bekende Antwerpenaar. Wanneer ze de volgende dag niet opdaagt in de radiostudio, gaan Thomas en zijn vriendin Kristien naar haar op zoek. Hun speurtocht leidt hen van Oostende naar de Côte d’Azur en terug en naar ontmoetingen met excentrieke kunstenaars, ingehuurde moordenaars en gewetenloze politici.Dit tiende Thomas Breens-verhaal neemt de lezer mee op een verrassende en spannende odyssee langs de smalle straatjes van Nice, de stadsmuren van Saint-Paul-de-Vence en de coulissen van de Antwerpse politiek, waar de strijd om het burgemeesterschap in volle hevigheid is losgebarsten. Zullen ze Kathy vinden? Waarom is een serie oude polaroidfoto’s zo belangrijk? En hoe loopt het uiteindelijk af met de hoogst verleidelijke man?
Jacobs blijft keer op keer sterke misdaadromans schrijven, ook deze tiende.

Op zijn typisch nonchalante manier van schrijven (in de ik-vorm) grijpt de auteur je aandacht beet en laat het niet meer los tot de laatste pagina. Een vlotte pen en aangenaam woordgebruik zorgen ervoor dat het verhaal o zo soepel leest.

De personages Thomas Breens en zijn vriendin Kristien zijn een mooi duo, zowel in hun amateur detectivewerk samen als in hun relatie. Ik zou er best eens mee op stap willen gaan; ze zijn leuk, interessant en hun interacties zijn verkwikkend. 

Het is geen probleem als dit je eerste Breens-verhaal zou zijn, de boeken kunnen namelijk perfect los van elkaar gelezen worden. Het is wél een probleem als je nooit eens een boek met dit hoofdpersonage hebt gelezen, want dan mis je een hoop!

Jacobs zet meesterlijke plots in elkaar, met veel zijwegen en diverse rode draden. Daardoor blijft het verhaal verrassen, continu.

Een misdaadroman met veel lagen die zich vertalen in romantiek, vriendschap, intriges, schandalen, moord, liefde en geweld. Als een volleerd wever weeft de auteur al die ingrediënten netjes en intelligent aaneen. 

Ik kijk al uit naar het volgende avontuur van Thomas Breens en Kristien.

4,5 op 5 sterren en dus een aanrader!

Paul Jacobs


ISBN: 9789089247261

Uitgeverij: Houtekiet

Pagina’s: 331

Prijs: 21,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten