maandag 14 mei 2018

Review: 7 ingrediënten vegan – Rita SeranoGezonde - en vooral lekkere! - veganistische recepten koken met maximaal 7 ingrediënten; is dat mogelijk? Ja!

Rita Serano's grootste inspiratie voor haar recepten zijn seizoensgebonden en biologische producten. Ze houdt va koken met groenten, granen, fruit, bonen, zaden, kruiden en specerijen. Haar stijl van koken gaat over smaak, kleur en plezier en alle recepten in haar boek zijn veganistisch, laag in vet en vrij van geraffineerde suikers.
Een fantastisch kookboek voor wie af en toe of continu gezond, eerlijk en diervriendelijk wil eten.

Serano maakt het eenvoudig om veganistisch te eten, in no time heb je een heerlijk gerecht op tafel.

De indeling vind ik bijzonder origineel en bovendien superhandig. Je hebt 7 hoofdstukken: start, vers, snel, voedzaam, delen, zoet en basis.


Ze sluit af met ‘mijn voorraadkast’ en een register. Mijn voorraadkast geeft je een praktische leidraad wat je best in je keuken hebt om aan de slag te gaan. De bonensoorten, granen en pasta, meel en bakproducten, noten en zaden, welke zoetmiddelen en smaakmakers en ten slotte de kruiden en specerijen.


In het hoofdstuk ‘basis’ vind je bijvoorbeeld een lekkere tomatensaus en een groentebouillon die je dan bij meerdere gerechten kunt gebruiken, altijd handig om in voorraad te hebben.

Vooral het hoofdstuk ‘delen’ vond ik leuk. Gerechten in een grote pan of schaal waar iedereen uit neemt.


Makkelijk, milieuvriendelijk en lekker koken met maar 7 ingrediënten (naast de ingrediënten die je altijd in je keuken hoort te hebben). Dit boek bevat niet alleen originele gerechten, maar was ook een ware inspiratiebron om zelf creatief aan de slag te gaan en nieuwe dingen uit te proberen.

Aanrader!ISBN: 9789045212784

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Pagina’s: 175

Prijs: 19,99


Rita SeranoGeen opmerkingen:

Een reactie posten