maandag 24 oktober 2016

Review: Mangelvrouw - Marion van de Coolwijk + VLOG


Bette van Maanen ziet haar comfortabele leven in duigen vallen als haar man Lucas na een ongeluk in het ziekenhuis belandt. Zijn revalidatie zal lang duren en een zware weg worden. Zijn verpleegster Monica blijkt een oude bekende van Bette, die haar nog kent uit haar schooltijd.
Daar was Monica vanwege haar postuur het doelwit van de gemene pesterijen van Bette en haar vriendinnen. Monica blijkt dit echter allemaal vergeven te hebben en ontpopt zich tot een luisterend oor en sterke schouder voor Bette. Bette en Monica krijgen steeds diepere gevoelens voor elkaar, die de veeleisende en dwingende Lucas dreigt te verstoren als hij weer thuiskomt uit het ziekenhuis. Vanuit het bed waaraan hij gekluisterd is, beveelt hij Bette om hem in alles te gehoorzamen en behandelt hij haar als een soort slavin. Maar Bette heeft hele andere plannen dan zich door haar man te laten gebruik als huishoudster. Samen met Monica - die de verpleging van Lucas op zich neemt - maakt Bette een plan om zich onafhankelijk te maken van haar wrede en emotioneel afstandelijke man...

Mangelvrouw was een beetje wat ik ervan verwachtte. Een lekkere wegleesthriller die je door zijn vlotte schrijfwijze door de pagina's heen laat vliegen. De opbouw zat goed in elkaar en gaf je een duidelijk beeld van hoe de situatie tussen Bette en haar man Lucas was en is.
Hoewel ik een beetje een idee had waar het verhaal toe zou leiden, althans dat dacht ik, zat ik er toch ver naast. Het einde is dus zonder meer een verrassing.
De karakters overtuigen echter niet genoeg, maar wel voldoende om het verhaal te dragen en met plezier verder te lezen.
Ik zou deze aanraden aan vriendinnen wanneer ze behoefte hebben aan een thriller die niet zwaarwichtig is, maar intrigerend genoeg om regelmatig met plezier op te pakken.
Al bij al, een geslaagd debuut in de volwassen boekenwereld voor van de Coolwijk die voordien enkel jeugdboeken schreef.
Marion van de Coolwijk

ISBN: 9789045210179
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Pagina's: 316
Prijs: 15


Geen opmerkingen:

Een reactie posten