vrijdag 7 oktober 2016

Review: Het verraad van Julia - Brenda Meuleman


Brenda Meuleman beschrijft in 'Het verraad van Julia' hoe een slavin in de Romeinse tijd zich ontworstelt aan haar lot. De intelligente Griekse slavin Aigle is de lerares van Julia, dochter van keizer Augustus. Tussen Aigle en Julia groeit een vriendschap, al is deze niet gelijkwaardig.
Langzaam maar zeker ontstaan barsten in hun verstandhouding. Dan gebeurt het ondenkbare: Julia wordt door haar vader verbannen naar een eiland. Aigle wordt verteerd door schuldgevoel. Had zij dit kunnen voorkomen? Ze besluit te vechten voor datgene waarin ze gelooft. 'Het verraad van Julia' is een levendige historische roman over herkenbare thema's in oude tijden: liefde, vriendschap en verraad. Brenda Meuleman verdeelt haar tijd tussen het schrijven en haar werk in de kunst- en antiekhandel.

Wat een schitterend debuut!
Een van de hoofdlijnen in dit verhaal is de relatie tussen de twee meisjes en dat samenspel is heel erg mooi omschreven. Het gaat ook over wat vrijheid precies behelst, wat haalbaar was in die tijd. Want zelfs al was je de enigste dochter van de machtigste man op aarde, dat betekende niet dat je vrij was. En hoever ben je bereid te gaan voor vrijheid?
Die vroegere tijd, de omgevingen, alles was even voelbaar en levensecht weergegeven. Je krijgt ook mooi inzicht in het leven van de slaven, absoluut interessant.
Een enerzijds luchtig maar toch ook stevig geschreven verhaal, goed onderbouwd door iemand die weet waar ze over schrijft. Een leuk verhaal, gesitueerd in de klassieke geschiedenis over verschillende onderwerpen, met een boeiende opbouw. Ik vond het meeslepend en beeldend geschreven, kortom intrigerend van begin tot eind.
Perfect vakantie-ontspannend-evenwegzijn boek.
Brenda Meuleman

ISBN: 9789026334092
Uitgeverij: Ambo/Anthos
Pagina's: 230

Prijs: 17,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten