In dit Basisboek India maak je op een relaxte manier kennis
met Indiaas koken. Nog onervaren koks kunnen zodoende zelfvertrouwen opbouwen,
terwijl ervaren koks meer hun creatieve kant aangesproken zullen zien. De Indiase
gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor
bijzondere gelegenheden, en zowel traditionele favorieten als klassieke
gerechten uit Noord- en Zuid-India passeren de revue.
Alle recepten blijven
trouw aan Indiase tradities, maar zijn tegelijkertijd geschikt voor het
hedendaagse koken: zo veel mogelijk van tevoren dingen bereiden, en makkelijk
boodschappen doen. Basisboek India maakt Indiaas koken up-to-date en leert je
er de basis van. Van daaruit kun je dan gaan experimenteren. Recepten als
citroen-saffraankip en kokos- of chilichocolademelk zullen je vast doen
watertanden, en ongetwijfeld zal je waardering voor Indiase smaken erdoor
toenemen. De eenvoudige, snel te bereiden gerechten zorgen ervoor dat je
Indiaas eten op elk moment in je maaltijden kunt inpassen.
Dit is een supergeweldig boek, en dat is dan nog een understatement.
Zoek je het ideale kookboek om met de Indiase keuken aan de slag te gaan, dan
moet je zeker weten deze in huis halen.
De bedoeling was om niet een zoveelste ingewikkeld kookboek
samen te stellen, want de Indiase keuken is behoorlijk uitgebreid en moeilijk,
maar om de recepten zo op te bouwen dat ze voor iedereen toegankelijk zijn,
zelfs voor de beginnende kok, zoals ik. Ik ben absoluut geen keukenprinses maar
met de recepten in dit kookboek had ik geen problemen. De auteur heeft de
Indiase keuken voor iedereen, iedere soort kok, toegankelijk gemaakt.
Er zitten ook leuke zijsprongen in het boek, zoals wat de
beroemde Indiase personen graag lusten, een uitgebreide lijst met de typisch Indiase kruiden en terminologie die je vaak in deze keuken aantreft.
De uitvoering is enorm degelijk en prachtig; hardcover met
rijstreliëf, veelzeggende duidelijke foto's en hoofdstukken die afgescheiden
worden door sfeervolle illustraties.
Voor de vegetariërs onder ons is deze buitenlandse keuken
trouwens een must, want Indiërs zijn enorm creatief, zeker met de vegetarische
keuken.
Pluspunt is ook hoe ieder recept weergegeven wordt,
duidelijker kan haast niet: welke ingrediënten je vers in huis moet halen,
wat je in voorraad kan bewaren, welke specerijen je nodig hebt en dan de
gebruikelijke dingen zoals bereidingstijd en voor hoeveel personen.
Op het eind krijg je als bonus nog een mooi overzicht met
menu-ideeën voor ontbijt, brunch, lunch, afternoon chai en een doordeweekse
familiemaaltijd.
Kort gezegd: alles voor de Indiase keuken op een eenvoudige
overzichtelijk manier in één prachtig geïllustreerd boek!
Het hele boek is één wonderbaarlijke, overheerlijke reis
door India.
Aanrader!!!
Amandip Uppal
ISBN: 9789023014928
Uitgeverij: Becht
Pagina's: 256
Hardcover
Prijs: 29,95
Geen opmerkingen:
Een reactie posten