maandag 10 april 2023

Review: Kinderspel - Paul Cleave



Kunnen misdaadauteurs de perfecte moord plegen? Kinderspel, voor Cameron en Lisa Murdoch. Deze thriller van Paul Cleave zet iedereen op het verkeerde been.

In Kinderspel van internationaal bestsellerauteur Paul Cleave komt een goedbedoelde grap van misdaadschrijverskoppel Cameron en Lisa Murdoch hun duur te staan. Hun zoon verdwijnt en de Murdochs staan bovenaan de verdachtenlijst.

Tijdens de tournee ter promotie van hun boek grappen de succesvolle misdaadschrijvers Cameron en Lisa Murdoch dat niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als zij – het is tenslotte hun werk. Dus als hun 7-jarige zoon Zach vermist wordt, vragen de politie en het publiek zich natuurlijk af of ze eindelijk hebben besloten te bewijzen wat ze al die tijd hebben gezegd; proberen ze aan te tonen hoe ze de perfecte misdaad kunnen plegen?

Een nieuwe auteur die zich op de lijst van mijn favoriete thrillerauteurs mag voegen! Dit verhaal leest ontzettend vlot en heeft veel onverwachte wendingen, tot op de laatste pagina. 

Het plot zit ingenieus in elkaar. Hoofdstukken in de ik-persoon van Cameron Murdoch wisselen af met hoofdstukken in de derde persoon, waarin we dan vooral de politie, die de ontvoering onderzoeken, volgen.

Alles aan dit verhaal klopte: de personages waren veelzijdig en geweldig neergezet, en behalve tonnen spanning, zat er ook hier en daar een beetje humor in. En nogmaals: heel veel twisten.

Ik heb gelukkig het volgend boek van deze auteur ook liggen en ik kan niet wachten om erin te beginnen. 

Fantastische en originele thriller, en een must-read van de bovenste plank!

Nederlands 

Paperback 

9789021030937 

05 mei 2022 

384 pagina's

Luitingh Sijthoff

21,95 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten