maandag 24 april 2023

Review: De gouden lepel - Jessa Maxwell



Heel Holland bakt meets Knives Out in deze razend spannende thriller van nieuwkomer Jessa Maxwell.

Alles lijkt normaal wanneer de productie van het tiende seizoen van de populaire bakwedstrijd Bake Week begint op het gotische landgoed van de presentator en oprichter van de show, de beroemde chef-kok Betsy Martin. De zes deelnemers staan te popelen om hun culinaire talenten in de loop van vijf dagen te bewijzen, terwijl Betsy vecht om controle over de show met haar nieuwe co-presentator, de onbezonnen en onvoorspelbare Archie Morris. Maar als de wedstrijd van start gaat, gaat het mis. Eerst is het slechts sabotage – suiker vervangen door zout, een brander op de hoogste stand – maar dan is er iemand dood en is plotseling iedereen een verdachte… Een verrukkelijke thriller voor alle liefhebbers van zowel moordmysteries als bakprogramma’s.
Wat een heerlijk debuut!
Een lekkere én boeiende thriller. Ik kreeg zowaar het water in de mond door al die beschrijvingen van heerlijke gebakjes en broden. De auteur is ofwel zelf een fantastische thuisbakker of ze heeft uitstekende research gedaan.

Daarenboven is het ook heel meeslepend en vlot geschreven. De hoofdstukken worden afgewisseld tussen de verschillende deelnemers aan de bakwedstrijd met hoofdstukken met de presentator, Betsy.

Er zijn meerdere lagen in deze thriller. Wie saboteert de bakwedstrijd, waarom is Lottie zo geïnteresseerd in het huis en de geschiedenis, wie heeft Archie vermoord? We leren de deelnemers goed kennen, wat het gevoel van er middenin te staan nog meer vergroot.

Spannend tot het einde en met nog een paar verrassende plottwisten in de laatste hoofdstukken.
Maxwell verstaat het vaak van het schrijven van een degelijke thriller.

Nederlands 
Paperback 
9789021035956 
11 april 2023 
288 pagina's
Luitingh Sijthoff
21,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten