zondag 23 april 2023

Review: Dunbridge Academy - Middernachtsfeest - Sarah Sprinz


 

Als Emma aan haar avontuur op de Schotse kostschool Dunbridge Academy begint, heeft ze maar één doel. Tussen die eeuwenoude muren hebben haar ouders elkaar ooit ontmoet en nu hoopt Emma er antwoord te vinden op de vraag waarom haar vader jaren geleden spoorloos uit haar leven is verdwenen. Haar avontuur neemt plotseling een andere wending als ze tegen de knappe Henry op botst. Hij heeft hulp nodig met trainen voor het rugbyteam en laat Emma nou net goed zijn in hardlopen. Maar dan neemt hij haar mee op een nachtelijke wandeling door de keldergangen naar de oude bibliotheek en komt er een andere kant van de academie naar boven. Een kant waar intrige en macht de boventoon voeren. In hoeverre heeft dit met haar ouders te maken? Kan Emma het hoofd koel houden in deze slangenkuil?

Allereerst is het boek mooi vormgegeven, met een extra flap om de pagina waar je bent te markeren, een stijlvolle zijkant met sprayed edges en een illustratie binnenin waarop de academie op afgebeeld staat.

Het verhaal draait om Emma, die om meer over haar vader te weten te komen, naar een kostschool in Schotland gaat. Daarnaast zijn er ook de hoofdstukken die rond Henry draaien. Je hebt dus twee verhalen in de ik-persoon en daardoor kun je je goed in beide personage inleven.

Hoewel het niet zozeer draait om spanning, blijf je toch enorm geboeid verderlezen. Dat heeft niet alleen te maken met de fijne schrijfstijl van de auteur, maar ook met hoe goed de personages neergezet zijn, en vooral de superromantische relatie tussen Emma en Henry. Je kan niet anders dan enorm met hen meeleven.

Normaal zijn boeken die alleen rond romantiek draaien niet echt mijn ding, maar dit verhaal greep me ontzettend beet en ik heb het in no time uitgelezen. 

Een romantisch verhaal dat levensecht, ontroerend én pakkend is. 

Als je dus op zoek bent naar een prachtig liefdesverhaal, dan zit je met dit boek enorm goed. Ik wil dan ook graag de volgende delen in deze serie lezen.

Nederlands 

Paperback 

9789022598351 

04 april 2023 

416 pagina's

Boekerij

23,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten