zaterdag 6 maart 2021

Review: De vermisten van Maneschijn – De spiegelpassante deel 2 – Christelle DabosDeel 2 van Franse bestsellerserie De spiegelpassante, waarin Ophelia grotere gevaren dan ooit moet trotseren…

Ophelia keert terug in De vermisten van Maneschijn, het tweede deel van De spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Na de gebeurtenissen in De ijzige verloofde wil Ophelia niets liever dan een rustig en teruggetrokken bestaan leiden. Maar haar leven op de vijandige ark Pool is meer in gevaar dan ooit… Als verloofde van de afstandelijke en raadselachtige Thorn zijn alle ogen op Ophelia gericht. Bovendien gebruikt Faroek, de machtige familiegeest van het Noorden, haar voor zijn eigen doeleinden: Ophelia kan namelijk met haar handen voorwerpen lezen en zo eeuwenoude geheimen achterhalen. Wanneer de ene na de andere invloedrijke hoveling spoorloos verdwijnt, raakt Ophelia opnieuw ongewild betrokken bij een opsporingsonderzoek. Langzaam maar zeker doorziet ze niet alleen de vele illusies die de ark rijk is, maar ontdekt ze ook de overdonderende waarheid…

Dit is het overheerlijke vervolg op ‘De ijzige verloofde’.  Dabos dompelt de lezer weer in een magische, onvergetelijke, originele wereld. Zelden vind je zoveel fantasie in een reeks, zonder in clichés te vervallen.

Er zit ook veel diepgang in, in de personages en in wat er gebeurt. Dit is zo’n reeks die ik dolgraag verfilmd zou zien worden.

Ophelia is een fantastisch personage, met haar klunzigheid en doorzettingsvermogen. Verre van perfect, maar daarom uiteraard des te realistischer. Hoe de relatie tussen haar en haar verloofde, Thorn, evolueert is verademend. Daarmee wil ik zeggen dat er geen zoetsappige romantische clichés op je afgevuurd worden. Ze leren elkaar langzaamaan respecteren. Zo mooi hoe dat tussen hen gebeurt.

Dabos schrijft weergaloos goed. Ze behoudt een mooi evenwicht tussen het informatie droppen en de vaart in het verhaal. Haar omschrijvingen zijn zo scherp en vaak grappig dat je het zo voor je ziet.

Ik kan niet wachten op deel 3!

Vijf op vijf sterren.

 

ISBN: 9789024587247

 

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 577

Hardcover

 

Prijs: 24,99€

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten