woensdag 3 februari 2021

Review: Mijn allerliefste zusje – Roz Nay

 


Alexandra heeft het perfecte leven. Ze woont samen met haar knappe vriend in een idyllisch stadje in de Rocky Mountains en heeft haar droombaan bij de kinderbescherming. Dat verandert allemaal als haar zusje Ruth plotseling voor de deur staat en zegt dat ze in de problemen zit. Ruth is altijd al de onruststoker geweest en trok Alexandra mee in haar ellende. Alexandra belooft haar te helpen, op één voorwaarde: ze praten nooit meer over het verleden. Maar als een klein jongetje uit de buurt gevaar loopt, blijkt dat sommige geheimen altijd uitkomen, hoe hard je ook je best doet om ze weg te stoppen… Mijn allerliefste zusje is een vlijmscherpe psychologische thriller voor fans van Het meisje in de trein en laat je nadenken over de vraag: hoever ga je voor je familie?

Dit is het tweede boek van Roz Nay. Het eerste vond ik een geslaagd debuut, en de minpuntjes uit die eerste heeft Nay in dit boek meer dan goed gemaakt.

Ik zat vanaf bladzijde één gekluisterd aan het verhaal.

We lezen telkens afwisselend een hoofdstuk uit het perspectief van Alex en uit dat van Ruth. Twee zussen met een getroebleerd verleden die elkaar tien jaar niet gezien hebben.

Nay zette me continu op het verkeerde been; dan weer geloofde ik de ene zus, dan weer de andere. Wie spreekt nou de waarheid en wat is er gebeurd in het verleden? Het blijft spannend, en zelfs wanneer je alles doorhebt, blijf je geboeid verder lezen.

De karakters zijn voldoende diep uitgewerkt, zodat je je kunt inleven of op zijn minst ze beiden begrijpen.

Het plot zit uitstekend in elkaar, met een mooi, afgerond einde.

Ik ben fan van Roz Nay geworden.

Vijf op vijf sterren.

 

ISBN: 9789401650106

 

Uitgeverij: Xander

Pagina’s: 286

 

Prijs: 20,99 €

 

 

1 opmerking:

  1. Ik las het boek in de afgelopen week in een dag uit. Ik vond het geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen