zaterdag 13 februari 2021

Review: De cursus – Elvin PostDe cursus van Elvin Post is een thriller van hoog niveau waarin het doel om een boek van de grond te krijgen verandert in een strijd op leven of dood. Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…

In De cursus, de nieuwe thriller van Elvin Post, heeft Carol Arrington een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, een jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit ervoor te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland onmogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven. 

Tot nu toe vind ik alle boeken van Post subliem en dit boek vormt hierop geen uitzondering.

Een ijzingwekkende whodunnit in een beklemmende, koude omgeving.

Carol vertrekt vol goede moed naar een schrijfcursus die door een beroemd auteur, Victor Aster, wordt gegeven. Ze hoort pas bij aankomst op het eiland dat de auteur verwikkeld is in een nare rechtbankstrijd met zijn ex, die beweert dat hij haar heeft mishandeld. En dan worden één voor één de cursisten vermoord. Is een mede-cursist, Aster of iemand compleet anders de moordenaar?

Ik bleef tot het eind gokken en van mening veranderen, waardoor dit verhaal dus meesterlijk geslaagd is. Doordat je het leest met soms Carol in de hoofdrol, soms haar vriend (die bezorgd is wanneer hij niks van haar verneemt) en soms de assistent van Aster, volg je het verhaal uit meerdere perspectieven, wat het extra spannend maakt.

Goed neergezette, overtuigende karakters, een superspannend plot, een vlotte pen en beeldende omschrijvingen (waardoor ik mee de kou kon voelen waarin de personages zich bevonden).

Ik blijf dus nog steeds een grote Post-fan!

Vier en een half op vijf sterren.

ISBN: 9789041419699

 

Uitgeverij: Ambo/Anthos

Pagina’s: 374

 

Prijs:  20,99 €

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten