woensdag 17 februari 2021

Review: De Veleda-vloek – Chris HoutmanTwee jaar na de grote stadsbrand van Rome keert Elfleda in het geheim terug naar de hoofdstad van het Romeinse Rijk. De Germaanse zieneres Veleda heeft haar een belangrijke opdracht gegeven: zorgen dat alle noordelijke stammen in vrijheid kunnen leven. Als keizer Nero vertrekt voor een lange reis door Griekenland en generaal Vespasianus naar Judea wordt gestuurd, beseft Elfleda dat ze haar kans moet grijpen. Lukt het haar om de Germaanse stammen tegen Nero op te zetten? En zal ook de Bataafse lijfwacht van de keizer haar kant kiezen en zich tegen hem keren?

Review door Tony

Ik heb het eerste deel gelezen en nu het derde deel. Het is dus goed mogelijk om de boeken losstaand te lezen of er één over te slaan. Houtman blijft in een vlotte stijl schrijven en leuke feiten uit de geschiedenis aaneenrijgen.

De auteur weet de karakters heel goed tot leven te wekken.

Op het einde van het boek geeft hij nog tekeningen, foto’s en uitleg over de onderwerpen die in het verhaal ter sprake zijn gekomen. Dat is erg interessant.

Het leuke aan historische romans is dat je zelf de gaten uit de geschiedenis kunt opvullen en Houtman doet dit met veel verve.

Ik heb genoten van dit boek.

Drie en een halve ster op vijf.

 

ISBN: 9789045216294

 

Uitgeverij: Xander

Pagina’s: 480

 

Prijs:  21,99 €

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten