woensdag 14 oktober 2020

Review: Welterusten mama – Mi-Ae SeoIn Welterusten, mama van Mi-ae Seo ontvangt forensisch psycholoog Seonkyeong een onverwacht telefoontje. De veroordeelde seriemoordenaar Yi, wiens gruwelijke moorden de wereld schokten, wil geïnterviewd worden. Yi, die tot op heden weigerde met iemand te spreken, vraagt speciaal naar haar. Uit nieuwsgierigheid stemt ze toe.
Diezelfde dag staat Hayeong, de elfjarige dochter van haar nieuwe echtgenoot, opeens bij haar voor de deur. Haar grootouders, bij wie ze woont sinds haar moeder is overleden, zijn bij een brand omgekomen. Seonkyeong doet er alles aan om het meisje op haar gemak te stellen, maar raakt langzaam maar zeker vertwijfeld door Hayeongs gedrag. Wanneer ze meer te weten komt over zowel het verleden van Hayeong als dat van Yi, stuit ze op beangstigende overeenkomsten. Dan vertelt het meisje Seonkyeong over de dood van haar moeder en grootouders; een verhaal dat haar zo verontrust dat ze het deelt met Yi. Hij begint haar advies te geven…


Een heel fijne thriller met een aparte invalshoek.
Seo schrijft eenvoudig, maar daardoor leest het des te vlotter en raas je door de pagina’s heen. Uiteraard ook omdat het spannend tot en met is.
Je volgt Seonkyong, een criminologe, die met de seriemoordenaar Byeongdo gesprekken voert. Hij heeft specifiek om haar gevraagd, al heeft Seonkyong geen idee waarom, en ze is de enige waarmee hij wil praten. Bovendien komt het vreemde dochtertje van elf jaar van haar man bij haar wonen. Ze hoort verontrustende zaken over het kind dat, zelfs op die jonge leeftijd, al een getroebleerd verleden heeft.
We volgen ook de gedachten van de seriemoordenaar. Zijn verleden en waarom hij aan het moorden is geslagen. Daardoor krijgt de lezer inzicht in het brein van hem en kun je een, klein beetje, sympathie voor hem opbrengen. Knap gedaan van de auteur.
De spanning bouwt zich mooi op, waarbij je je meerdere dingen afvraagt. Waarom wilde Byeongdo met Seonkyong praten? Is het kind Hayeong werkelijk kwaadaardig of heeft ze problemen die nog opgelost kunnen worden?
De ontknoping is verrassend en beangstigend.
Een heerlijk, duister verhaal waarbij we in het brein van de seriemoordenaar kruipen.

ISBN: 9789026346330

Uitgeverij: Ambo-Anthos
Pagina’s: 310

Prijs: 21,99 €


Geen opmerkingen:

Een reactie posten