zaterdag 10 oktober 2020

Review: In de val – Max BrooksEen experimentele ecogemeenschap wordt compleet van de buitenwereld afgesloten na een catastrofale vulkaanuitbarsting. Maar de vuurhaarden en asregens zijn niet de enige gevaren waardoor het dorp bedreigd wordt. Iets roert zich diep in de nacht, wakker geschud uit een lange winterslaap... en het komt steeds dichterbij.
Door middel van dagboekverslagen en interviews komt langzaam maar o zo zeker de gruwelijke waarheid naar boven.


Een auteur wil aan de hand van interviews en dagboekverslagen het verhaal vertellen van een ecogemeenschap die verwoest werd. Allereerst door een vulkaanuitbarsting, maar dat overleven de inwoners van de gemeenschap, al worden ze daardoor wel afgesneden van de buitenwereld. Maar daarna krijgen ze met nog een natuurkracht te maken, en dat loopt niet zo goed af.
Katie houdt nauwgezet haar dagboek bij waardoor we de gebeurtenissen uit de ik-vorm lezen. Deze worden afgewisseld met fragmenten uit boeken over het fenomeen en interviews die de zogenaamde auteur afnam bij Frank McCray, de broer van Katie, en Senior Ranger Josephine Schell. Ook heel leuk en interessant zijn de citaten aan het begin van ieder hoofdstuk.
Ik vond dit een bijzondere thriller en dat om meerdere factoren. Het is heel intelligent geschreven, duidelijk voorafgegaan door veel research waardoor het allemaal des te realistischer overkomt, tandenknarsend spannend en zo vlot dat je het boek – jammer genoeg – heel snel uithebt.
Dit verhaal zou verfilmd moeten worden; het leent zich er ontzettend goed voor.
Ook de personages worden ijzersterk neergezet, met scherpe karakterschetsen, waardoor je het gevoel hebt zij aan zij met Katie alles mee te maken.
Ik vond het verhaal geniaal, fascinerend en naar het einde toe vaak angstaanjagend. Voor mensen met een zwakke maag niet aan te bevelen, voor al de anderen: lezen!
Sterke aanrader dus!

ISBN: 9789024585366

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina’s: 332

Prijs: 20,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten