woensdag 16 september 2020

Review: Het veilige huis – Anna DownesHet leven van Emily is op een dieptepunt beland, maar dan krijgt zij de kans van haar leven. Haar baas Scott vraagt haar als nanny aan de slag te gaan op het Franse landgoed waar zijn vrouw en dochtertje wonen. Emily wordt erheen gevlogen in een privéjet en is gecharmeerd van Scotts vrouw Nina en hun dochtertje. Ze leiden een luxeleven, maar al snel krijgt Emily twijfels. Waarom wonen ze zo geïsoleerd? Waarom spreekt het dochtertje geen woord tegen haar?
Emily beseft dat onder de idylle gevaarlijke geheimen schuilgaan, en dat als zij niet meegaat in Scott en Nina's verhaal, het paradijselijke leventje wel eens een gevangenis zou kunnen worden waaruit ontsnappen onmogelijk is…
Een thriller die pijnlijk blootlegt hoe de grenzen opschuiven als het gaat om het beschermen van de façade van een perfect leven.


Een uitstekend debuut van Downes.
Emily mislukt op alle fronten in haar leven: ze heeft een slechte band met haar ouders, verknoeit iedere auditie, wordt uit haar flat gezet en bovendien ook nog eens ontslagen op haar werk. Maar dan komt ze haar voormalige baas, Scott, tegen en hij doet een ongelooflijk voorstel: of ze een soort van huishoudster en manusje-van-alles wil worden op zijn landgoed in Frankrijk. Zijn vrouw en dochter wonen daar en Emily zou hen gezelschap moeten houden. Het loon is gigantisch en het landgoed is prachtig. Nina, de vrouw van Scott, wordt al gauw Emily’s vriendin en haar leven is fantastisch.
Maar dan ontdekt Emily gaandeweg dingen die niet lijken te kloppen. Zo mag ze niet in het hoofdhuis komen en hangt er een vreemde, dode lucht in het huis.
Wanneer ze achter de waarheid komt, is haar leven niet langer veilig.
Ik heb geen enkele opmerking bij dit boek, tenzij positief.
Downes schrijft vlot, recht door zee en toch met de nodige diepgang. Ik kon me helemaal in Emily verplaatsen en vond het even fantastisch als zij om even op dat landgoed te vertoeven.
Het blijft tot op het einde onduidelijk wat er werkelijk aan de hand is; ik had het dus niet geraden (hoewel tientallen scenario’s de revue hadden gepasseerd).
Ik kon het boek ook niet wegleggen, dus begin er niet aan als je dringende kusjes te doen hebt.
Een meer dan geslaagd debuut en ik ben dan ook benieuwd naar het volgend boek van deze auteur. Het zal moeilijk zijn deze te evenaren of te overtreffen.

5 op 5 sterren.


ISBN: 9789026150531

Uitgeverij: De Fontein
Pagina’s: 366

Prijs: 21,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten