zaterdag 5 september 2020

Review: De exenkring – Paul JacobsDe Exenkring, het elfde deel van de serie rond Thomas Breens, speelt zich af in het pittoreske stadje Veere, in de Kempense bossen en in het Zuid-Franse kuuroord Joséphine-les-Bains.
Wanneer cineast Frederik De Ridder een lovende film wil maken over het leven van de Vlaamse schrijver Henri Darren, laat een onbekende saboteur de opnamen in het honderd lopen.
Nog geen week later worden enkele machoparlementsleden op een plechtige receptie schaamteloos in hun hemd gezet. Beide acties worden opgeëist door een kleine groep rabiate feministen: de Exenkring. Het is duidelijk: de
beruchte #MeToo-woede is van de Verenigde Staten naar Vlaanderen overgewaaid.
Thomas Breens maakt de wraakoefeningen van de Exenkring slechts vanaf een afstand mee, maar dan valt tijdens een televisiedebat een eerste dode. Wanneer enkele militante mannen in de tegenaanval gaan en zijn vriendin Kristien bij hun schermutselingen betrokken wordt, kan Thomas niet langer aan de kant blijven staan...
De Exenkring, het elfde deel van de serie rond de voormalige televisiemaker Thomas Breens, speelt zich af in het pittoreske stadje Veere, in de Kempense bossen en in het Zuid-Franse kuuroord Joséphine-les-Bains. Nog meer dan in de vorige verhalen komt Thomas in dit boek in aanraking met verbluffende intriges en machten die sterker zijn dan hemzelf. En met jeugdzonden die blijkbaar niemand hem ooit heeft vergeven.


Weer een heerlijke misdaadroman van Jacobs.
Ik blijf het fijn vinden om Thomas Breens op zijn avonturen te vergezellen, en deze keer steekt hij zich wel heel diep in de nesten, tot ver in zijn persoonlijke sfeer.
Het botert even niet goed tussen hem en zijn lief Kristien, waardoor zij iets minder betrokken is bij de problemen waarmee hij geconfronteerd wordt.
We duiken even in het verleden van Breens, een verleden waar hij allesbehalve trots op is. Het gaat ook niet enkel over de exenkring, want ze krijgen een duchtige tegenstander, waar Breens ook weer het een en ander mee meemaakt.
Ik vind de wisselwerking tussen Breens en de stijve, vriendelijke commissaris Hayden altijd fantastisch. Een gouden duo, net als Breens met Kristien.
Ik blijf fan van de Breens misdaadromans, dus ze mogen blijven komen.
4 op 5 sterren

ISBN: 9789089248145

Uitgeverij: Houtekiet
Pagina’s: 314

Prijs: 21,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten