woensdag 23 september 2020

Review: Bitter Falls – Rachel CaineZij onderzoekt een cold case die niemand anders aankan, door naar plaatsen te gaan waar niemand heen durft.
Ondanks alle schokkende gebeurtenissen in haar verleden probeert Gwen Proctor door te gaan met haar leven. Een nieuwe opdracht geeft haar weer een doel: de cold case van de verdwijning van een jonge man. De man is al drie jaar vermist en de politie heeft geen enkele aanwijzing. Zijn gekwelde moeder Ruth blijkt zich helemaal teruggetrokken te hebben. Gwen weet zelf hoe het voelt om intens bezorgd te zijn over je kinderen.
Het onderzoek van Gwen levert al snel verdachten op… en nieuwe slachtoffers. Terwijl zij elk duister spoor volgt, wordt duidelijk dat deze vreemde zaak weleens akelige gevolgen kan hebben voor haarzelf. Want hoe dichter Gwen bij de waarheid komt, hoe heviger de dreiging die haar – en haar kinderen – thuis te wachten staat. In deze stad die zich eerder als één blok tegen Gwen en haar familie keerde, blijkt vooral één familie bijzonder wraakzuchtig te zijn. Gwen bereidt zich voor om op twee fronten te strijden. Maar wil zij de ultieme prijs wel betalen?


Ik ben helemaal fan van de boeken van Caine – en van de serie met Gwen Proctor in de hoofdrol, die nu als privédetective werkt.
De manier waarop het verhaal verteld wordt is eveneens erg goed. We beleven het door de ogen van vier personages, dus niet alleen door die van Gwen, maar daarnaast ook van haar vriend Sam en haar kinderen Lanny en Connor. Dat is slim en ook nodig, want de gebeurtenissen spelen zich af op diverse fronten. Zo kan je als lezer alles volgen en doordat ze allemaal in de ik-vorm geschreven zijn voel je je betrokken bij ieder van hen en beleef je alles intenser.
Het zijn ook vier boeiende personages met ieder hun eigen aanpak om de moeilijke situaties de baas te blijven en op te lossen.
Het plot zit intelligent in elkaar, meerdere voorvallen komen samen en zijn verweven met elkaar.
De auteur laat ook genoeg ruimte voor persoonlijke belevenissen, wat een mooie afwisseling geeft met de zaak die opgelost moet worden.

De reeks over het gezin Gwen Proctor – vrouw en kinderen van een seriemoordenaar – is bijzonder, boeiend en slim geschreven.
Absoluut een aanrader.

ISBN: 9789045216799

Uitgeverij: Karakter
Pagina’s: 388

Prijs: 21,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten