woensdag 26 augustus 2020

Review: Regels van het spel – Jilliane HoffmanC.J. Townsend is een geheim internetforum op het spoor: mannen betalen geld om toe te kunnen kijken bij het martelen van vrouwen. Door deze zaak verandert haar eigen leven in een nachtmerrie…
Wanneer in Miami het zwaar toegetakelde lijk van een vermiste vrouw wordt gevonden, komt procureur C.J. Townsend in haar onderzoek een geheim forum op het spoor: mannen betalen veel geld om live toe te kunnen kijken hoe argeloze vrouwen deelnemen aan een gruwelijk spel waarbij ze uiteindelijk sterven. Ze zet alles op alles om de groep op te rollen, maar dan verdwijnt er weer een jonge vrouw. Terwijl C.J. doorkrijgt dat de regels van het macabere spel gewijzigd zijn, verandert haar eigen leven in een nachtmerrie…

Een uitzonderlijke thriller die afwijkt van de bekende paden.
Het hoofdpersonage C.J. heeft al het een en ander meegemaakt, verschrikkelijke dingen, maar is er sterker uit gekomen. Haar leven is de laatste jaren stabieler; een relatie met een lieve man en een goede, belangrijke job. Maar dan wordt haar leven weer op de kop gezet door de moord op een jonge vrouw. Het brengt het verleden terug en het verandert haar compleet.
Ik wil niet te veel op details ingaan, want het is leuker als je het leest en erdoor verrast wordt, maar de aanpak van C.J. is compleet anders dan ik verwacht had en niet zo gebruikelijk. Fantastisch vond ik dat!
Waar C.J. op stuit, is op zijn minst verschrikkelijk en walgelijk. Haar reactie op de gebeurtenissen maakt het verhaal extra spannend, want haar persoonlijke betrokkenheid is groot.
Er is ook een subplot waarin C.J. en haar man in aanmerking komen om een kindje te adopteren. Ook dat brengt de nodige moeilijke momenten met zich mee. Dat inkijkje in het persoonlijke leven van het hoofdpersonage vond ik een grote verrijking. Het maakt C.J. echter en het geeft af en toe een rustmoment in de spannende race.
Hoewel hier en daar een beetje herhaling, vind ik dit een geweldige aanrader. Een thriller die door zijn aparte plot ver uitsteekt boven de andere.
4,5 op 5 sterren

ISBN: 9789026150494

Uitgeverij: De Fontein
Pagina’s: 412

Prijs: 20Geen opmerkingen:

Een reactie posten