zaterdag 15 augustus 2020

Review: De vlinderkamer – Lucinda RileyHet leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen.

Dan keert Posy's eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy's familie daarmee te maken?
Review door Bolle

Dit verhaal is een beetje in dezelfde trant als 'De zeven zussen' reeks.

Het speelt zich deels af in het verleden en deels in het heden. Absoluut vlot geschreven en toegankelijk voor een groot publiek. Al is het niet meteen mijn favoriet genre, toch weten de verhalen van Riley me telkens te pakken.

De personages zijn weer allemaal mooie mensen met liefdesproblemen en veel tragedies. De auteur probeert er realiteit in te stoppen door de drama’s, maar daar slaagt ze slechts deels in.

Het is een feel good boek, maar de gebeurtenissen zijn wel onwaarschijnlijk en voor mijn gevoel iets te zeemzoeterig. Maar als je houdt van een mooi romantisch verhaal zit je met dit boek goed.

Ik heb van het boek genoten, absoluut, maar het was erg voorspelbaar.

2,5 op 5 sterren.ISBN: 9789401612074Uitgeverij: Xander

Pagina’s: 512Prijs: 21,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten