Energy &
Vegan gaat over de positieve effecten die eten op ons lichaam en geest kan
hebben, gebaseerd op de rijke traditie van de Chinese geneeskunde. Voedsel
bevat energie, en kan ons op allerlei manieren beïnvloeden.
Met geestige
anekdotes en treffende voorbeelden uit het dagelijks leven maakt Alexander deze
voor velen nog onbekende kennis toegankelijk. Door de principes steeds op een
verfrissende en begrijpelijke manier uit te leggen, wordt elk recept een
sleutel tot meer balans, meer energie of meer ontspanning.
Het boek
staat vol recepten zoals een lichte salade van haricots verts en zeewier met
amandelcrème, lotuswortel met tofutartaar in tempura, een hartige Tel
Aviv-salade, een pizza van polenta en een explosieve, spicy ramen-bowl.
Dit tweede
kookboek van Alexander Gershberg is evengoed als het eerste. De recepten
combineren invloeden uit diverse keukens, zoals de Israëlische, Japanse en
Nederlandse. De kok gebruikt voor zijn gerechten de kennis en richtlijnen uit
de traditionele Chinese geneeskunde en de vijf elementen. Je kiest recepten aan
de hand van hoe je je wilt voelen, wat een originele en verfrissende invalshoek
is. Heb je behoefte aan een lichte of diepe maaltijd, of iets oppeppend, wil je
je ontspannen voelen of juist eerder krachtig? Naargelang daarvan zijn er
meerdere recepten, zowel voor avondmaaltijden als ontbijten. De recepten helpen
je spanningen te verlichten of remmingen weg te halen, ze activeren je lichaam
of brengen het tot rust. Daarnaast zijn de recepten ook gewoon heerlijk,
plantaardig, biologisch en gezond.
Per hoofdstuk tref je een inleiding aan en
meerdere recepten (met de bereidingstijd, ingrediëntenlijst en voor hoeveel
personen). Veel van de ingrediënten kunnen ook zelf gemaakt worden. Het wordt
uitvoerig uitgelegd hoe je dat kunt doen, zoals bijvoorbeeld de misopasta en de
seitan. De gerechten worden geïllustreerd met mooie paginagrote kleurenfoto's.
Achterin voorbeeldmenu's, uitleg over ingrediënten, winkels, een register en
bronvermelding.
De pittige
salade van spitskool, koolrabi en zonnebloempitten is echt een frisse aanrader;
de smaken zijn absoluut apart. Wij hebben die salade gecombineerd met de
geroosterde zoete aardappel uit de oven met groene tahinsaus. De eerder zure
dressing van de salade gaat perfect samen met de pittige, zoete aardappelen. De
groene tahinsaus maken we voortaan in grote hoeveelheden, want het is bij veel
gerechten een smaakoppepper. Nog een aanrader: de chimichurrisaus die bij het
geroosterde kervelwortel en aardappel gerecht zit. Superlekker!
Een mooi
kookboek met vernieuwende en overheerlijke vegan gerechten!
ISBN: 9789045217963
Uitgeverij: Karakter
Uitgevers
Hardcover
Prijs: 29,99
€
Geen opmerkingen:
Een reactie posten