zaterdag 14 maart 2020

Review: Een heel gewoon gezin – Mattias EdvardssonEen heel gewoon gezin van Mattias Edvardsson is een originele, psychologische roman over een gezin dat uit elkaar valt. Hoe ver zou jij gaan als je dochter beschuldigd wordt van moord?

Ze zijn een heel gewoon gezin: Adam, zijn vrouw Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een gerieflijk leven in een villawijk, met goedbetaalde banen en een uitgebreide vriendenkring. Tot Stella wordt gearresteerd op beschuldiging van moord op een man van bijna tweemaal haar leeftijd. Hoe kende ze deze zakenman, en vooral, welke reden zou ze hebben gehad om hem te doden?

Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal?

Hoe goed kennen Adam en Ulrika hun dochter, en elkaar? En hoe ver gaan ze om haar te beschermen?
Review door Sofie
Het verhaal wordt verteld uit drie perspectieven: de vader, de moeder en de dochter.

Dat maakt het bijzonder en leuk, want je krijgt telkens uit een andere hoek de gebeurtenissen te lezen. Uiteraard kijkt iedereen er anders tegenaan, wordt er op andere details gelet en vindt andere dingen belangrijk. De verschillende innerlijke strijden van elk personage komen daardoor heel dicht bij je te staan.

Je krijgt ook flashbacks te lezen. Door dit alles samen krijg je op het einde het volledige verhaal te kennen.

Heel sterk geschreven met korte hoofdstukken en cliffhangers. Het blijft daardoor tot het einde boeiend.

De personages zijn goed uitgewerkt, het plot zit goed in elkaar, het is origineel en nergens langdradig.

Aanrader!ISBN: 9789024583294Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 448

Prijs: 20,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten