woensdag 20 november 2019

Review: Het Hersenhotel – Marja Baseler & Annemarie Van Den BrinkNa het succesvolle Pretpark de Poepfabriek over je darmen is er nu Het Hersenhotel. In dit boek nemen auteurs Marja Baseler en Annemarie van den Brink je mee op reis naar de binnenkant van je hoofd en ontdek je wat jouw talenten zijn. Met paginagrote illustraties van Tjarko van der Pol.

Je brein is een supermachine. Het regelt alles wat er in je lichaam gebeurt. Dat je ademt en je hart klopt. Dat je kunt praten, lopen, horen en zien. Maar je brein regelt veel meer! Heb je bijvoorbeeld aanleg voor voetballen of muziek maken? Ben je goed in taal of rekenen? Heb je veel fantasie of kun je heel goed samenwerken? Het zit allemaal in je brein! Check vandaag nog in het Hersenhotel in en ontdek waar jij goed in bent.

Met een stappenplan om je brein gezond te houden, een spannende speurtocht, een talententest en heel veel grappige en interessante weetjes!
Een leuk en leerrijk boek voor kinderen waarbij ze alles te weten komen over de werking van het brein.

Moeilijke woorden zoals hypothalamus en prefrontale cortex worden fonetisch gespeld naar ‘pree-fron-taa-lu-kor-teks’ en ‘hie-po-taa-laa-mus’, echt grappig gedaan.

Dat en de gevatte omschrijvingen maken het boek toegankelijk en begrijpelijk voor kinderen.

Naast de informatieve stukken, beleven de kinderen in het boek een avontuur in de vorm van een speurtocht op zoek naar een geheim.

Een hedendaagse toets zijn de appjes die tussen de kinderen over en weer worden gestuurd. Slim gezien van de auteurs en zo leren de lezers weetjes op een herkenbare manier.

Ook staan er tips in die kinderen kunnen gebruiken, zoals dat goed ademhalen belangrijk is voor de hersenen en dat gezond eten ook beter is voor je brein.


Op het einde van het boek staan testjes, bijvoorbeeld om te zien of je meer een doener of een denker bent, wat het boek interactiever maakt.

De illustraties zijn vrolijk, kleurrijk en grappig. De informatievere teksten worden hierdoor nog speelser en duidelijker.  


Een superaanrader, want naast een informatief kinderboek, is het ook een spannend en vrolijk avontuur. Daardoor zullen kinderen dit niet als lesstof zien, maar gewoon als een leuk kinderboek.ISBN: 9789024585717

Grote uitgave en hardcover

Illustraties: Tjarko Van Der Pol

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Prijs:  16,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten