zaterdag 12 oktober 2019

Review: Dit is Gomorrah – Tom ChatfieldDit is Gomorrah van Tom Chatfield is een ijzingwekkende, actuele thriller over online ideologieën, macht en samenzweringen in de digitale 21ste eeuw.

Het dark web is overal en je kunt er krijgen wat je wilt: drugs, wapens, porno, mensenlevens – alles is te koop. En alles gaat voor bodemprijzen.

Het leven van Azi Bello – loner, hacker en idealist – wordt op zijn kop gezet als de jonge, wanhopige hacker Munira hem vraagt om hulp. Haar neef is gerekruteerd door terroristen en tijdens een van haar pogingen hem te redden, ontdekte ze een verschrikkelijke samenzwering. Ze heeft Azi's hulp en connecties nodig om haar neef te redden. Maar is Munira wel te vertrouwen? Kan Azi überhaupt iemand vertrouwen wanneer identiteiten binnen slechts een paar klikken op het web gewijzigd kunnen worden?
Het begin komt een beetje stroef op gang. Veel technische informatie en politieke ontwikkelingen die voor mij saai en langdradig aandeden. Ook de schrijfstijl vond ik niet aangenaam, met veel lange en ingewikkelde zinnen.

Maar dan verbetert het plots zienderogen. Het wordt spannend en interessant, en ook de schrijfstijl wordt vlotter en met meer dialogen. Vaak ook grappige stukken en dialogen die het zware onderwerp aangenaam van luchtige stukken voorzien.

Je leert heel veel bij over de hackerswereld, de dark web, de kwetsbaarheden van het internet en over hoe terroristen en haatgroepen denken. Het opende meermaals mijn ogen.

Azi Bello vind ik een geweldig leuk persoon. Hij is zo’n antiheld die je meteen in je hart sluit. Eenvoudig en angstig, maar ook dapper en uitermate intelligent. Uiteraard is hij een genie met de computer. Hij is een soort nerdversie van James Bond, maar dan vele malen leuker en cool op een ongedwongen, onschuldige manier.

Een erg goed verhaal met een tof hoofdpersonage, als je houdt van technothrillers met politieke verwikkelingen.ISBN: 9789024580736

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 300

Prijs: 17,50
Geen opmerkingen:

Een reactie posten