zaterdag 19 oktober 2019

Review: Day Dreamer (deel 1) – Luna Van RoosenOpenbloeien doe je niet in de schaduw

''Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven.''

Lora's aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Day Dreamer is het eerste deel uit een tweeluik. Het tweede en laatste deel Night Thinker verschijnt in het voorjaar van 2020.
Een nieuwe ster is opgestaan in de wereld van romantiek en sprookjes!

Romantische verhalen zijn normaal niet mijn ding, maar dit boek heeft me van mijn sokken geblazen. Van Roosen schrijft vlot, prozaïsch en intens beeldend. Echt zo’n verhaal waar je je alleen al door de schrijfstijl helemaal in verliest omdat je alles ruikt, proeft en voelt. Je verdwijnt volledig, samen met het hoofdpersonage Lora, in die wonderlijke wereld die de auteur gecreëerd heeft. Voor enkele uren bestaat er niks anders.

Het verhaal is een soort van modern sprookje: rauw, magisch, scherp en betoverend. Luna verweeft gekende elementen die ze een eigen twist geeft met originele inbreng.

Hoewel ze nog geen 20 jaar is, heeft de auteur ontzettend veel talent. Zowel qua woordgebruik en meeslepende zinnen, als op het gebied van een spannend plot. Een perfecte mix van harde realiteit en mysterieuze elementen.

Pas op, het gaat er niet allemaal zoetsappig aan toe, gelukkig niet. Luna weet een mooie balans te brengen in duistere en lichte momenten.

Ook een dikke proficiat voor de prachtige uitvoering, zowel de cover als binnenin, met illustraties door de auteur zelf getekend.

Dit is een auteur waar we nog veel over zullen horen, dat kan niet anders.

Ik ben verslaafd en kan niet wachten om het tweede deel te lezen.

5 sterren!ISBN: 9789082986396

Hardcover

Uitgeverij: Hamley Books

273 pagina’s

Prijs:  20,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten