vrijdag 5 juli 2019

Review: Kiekeboe – Chris McGeorgeDe Standedge-tunnel: de langste scheepvaarttunnel in Engeland. Vorig jaar gingen zes studenten naar binnen op een boot. Na tweeënhalf uur kwam alleen Matthew aan het andere eind van de tunnel tevoorschijn, buiten bewustzijn.

Het verhaal van de Standedge Zes is zo veel mogelijk buiten de landelijke pers gehouden. Het politieonderzoek kon slechts concluderen dat Matthew zijn vrienden had vermoord, en de lichamen zo had verborgen dat hij later kon terugkomen om de lijken te verplaatsen naar een geheime locatie. Maar Matthew blijft volhouden dat hij onschuldig is.

Robert Ferringham is nog steeds in rouw na de verdwijning van zijn vrouw, Sam. Dus als Matthew hem om hulp vraagt, en zegt dat hij is doorverwezen door Sam, heeft Robert geen andere keuze dan in te stemmen met het vreemde verzoek. Maar kan hij Matthew wel vertrouwen? En hoe lost hij deze onoplosbare zaak op?
‘Kiekeboe’ is het tweede boek van McGeorge en het tweede dat ik lees. Beide zijn aanraders, omdat de auteur heel fijn en intelligent een ingewikkeld mysterieus verhaal kan neerzetten.

De verwachtingen waren hoog, aangezien ‘Tik Tak’, zijn eerdere boek, zo goed was, maar gelukkig heeft McGeorge het kunnen inlossen.

Het kleine stadje met een hechte gemeenschap vormt een uitstekend decor voor de vele vreemde dingen die er gebeuren. Wie is te vertrouwen? Waarom en hoe hebben de inwoners zo’n grote gebeurtenis, het spoorloos verdwijnen van vijf tieners, uit de media gehouden?

Is het een simpele moord door een van hun vrienden, Matthew, die in de gevangenis op zijn vonnis wacht, of is er meer aan de hand? Robert, een beginnend schrijver, wordt plots opgebeld door Matthew, met de vraag of hij hem alsjeblieft wil helpen zijn onschuld te bewijzen. Aanvankelijk wil Robert hier niet op ingaan, hoewel het mysterie hem intrigeert, maar dan zegt Matthew dat hij een boodschap heeft van Roberts verdwenen vrouw.

Wat heeft de verdwijning van de vijf tieners te maken met deze van zijn vrouw? Hoe kon zijn vrouw Matthew kennen? Robert besluit op onderzoek uit te gaan, maar stuit op heel wat tegenwerking van de gemeenschap van het dorpje, wat op zich al vreemd is.

Je blijft je continu afvragen wat voor mysterie aan de verdwijningen ten grondslag ligt.

Is het iets bovennatuurlijks of niet?

Ik laat jullie lezers hierover uiteraard in het ongewisse en zou zeggen: ga het boek lezen!

Chris McGeorge


ISBN: 9789024585939

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 298

Prijs: 19,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten