maandag 8 juli 2019

Review: Huis vol leugens – Nicci FrenchDe vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, haar collega's en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…
De boeken van dit auteurs duo hebben me nog nooit teleurgesteld, ook deze weer niet.

Neve is een moeder, echtgenote, hardwerkende bediende, goede vriendin van velen en… minnares. Doordat de sleur op haar huwelijk is gekomen, heeft ze zich in een affaire met haar baas gestort. Hoewel je haar daarvoor wil veroordelen, begrijp je ook wel haar motieven. Door haar lieve persoonlijkheid, hoe ze met iedereen in haar leven omgaat en de moeilijkheden in haar gezin, ben je al snel geneigd haar te vergeven.  

Als ze haar minnaar vermoord aantreft, haar sporen uitwist en dan moet liegen tegen iedereen, de politie vooral, hoop je met haar mee dat haar fouten niet aan het licht komen.

De auteurs hebben weer een knappe, langzaam opbouwende, psychologische thriller neergepend. Je wordt ondergedompeld in het leven van Neve, de stresssituaties, de problemen die op haar pad komen, de vrolijke momenten met haar vrienden, zodat je intens met haar meeleeft.

Het is spannend omdat je, net als Neve, bang bent dat de politie zal ontdekken dat ze bewijsmateriaal heeft vernietigd en je toch ook wilt dat de moordenaar gevat wordt. En wie uit haar vriendenkring of familie is dan de dader?

Wie de moord gepleegd heeft en waarom is een grote verrassing tot op het einde, dus je blijft echt wel lange tijd in het ongewisse.

Ook deze Nicci French is weer een aanrader!


Nicci French


ISBN: 9789026343315

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 397

Prijs: 21,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten