woensdag 3 juli 2019

Review: Een anonieme vrouw – Sarah Pekkanen & Greer HendricksEen anonieme vrouw van Sarah Pekkanen en Greer Hendricks is een razend spannende thriller over een gevaarlijke obsessie. Eerder verscheen van dit schrijversduo De vrouw na mij.

De 28-jarige Jessica Farris worstelt om de eindjes aan elkaar te knopen. Wanneer ze een oproep voor deelnemers voor een psychologisch experiment tegenkomt, ziet ze hierin de oplossing voor haar problemen. Ze denkt dat ze alleen een paar vragen hoeft te beantwoorden, waarna ze haar geld krijgt en naar huis kan.

Maar niets is minder waar…

De vragen worden al snel opdringerig en de therapeut, de mysterieuze Dr. Shields, geeft haar opdrachten waarbij ze dicteert welke kleding Jess aan moet en hoe ze zich moet gedragen. Het duurt niet lang voordat Jess het verschil niet meer kan zien tussen wat echt is in haar leven en wat een manipulatief experiment is…

Wie kan ze nog vertrouwen?

Een anonieme vrouw is een meesterlijke psychologische thriller die je niet weg kan leggen!
Net als hun vorige thriller ‘De vrouw na mij’ is ook dit weer een grandioos geschreven verhaal vol plotwendingen en verrassingen.

Dr. Shields is een van de meest intrigerende personages in lange tijd. In het begin werd ik heen en weer geslingerd tussen sympathie, bewondering en behoedzaamheid voor haar. Daarom kon ik me goed inleven in het personage Jessica, begreep ik helemaal hoe zij zich voelde. Zij wordt een van de testpersonen in een studie van Dr. Shields en haar doodnormale leventje komt daardoor danig op zijn kop te staan.

Pekkanen en Hendricks hebben met hun vorige boek al bewezen dat ze vernuftig kunnen omspringen met het de lezer op de verkeerde been zetten en een diep inzicht hebben in de menselijke psyche, vooral de duistere kanten.

Ik vond het boeiend van het begin tot het einde, de pagina’s volgden elkaar in speedtempo op.

Ja, ik ben een fan van deze auteurs geworden en ben benieuwd met wat voor geniale thriller ze de volgende keer komen aanzetten. Er zou een film van gemaakt moeten worden of Netflix serie. Zeker weten dat het een succes zou zijn.ISBN: 9789024576258

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 413

Prijs: 20,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten